Kauza Mýtnik pokračuje. NAKA chce obžalovať šesť ľudí

NETKY.SK • 25 Január 2022, 16:41 • 2 min
Kauza Mýtnik pokračuje. NAKA chce obžalovať šesť ľudí

BRATISLAVA - V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela a jeho syna Jozefa Brhela mladšieho. Takisto bývalého štátneho tajomníka Ministerstva financií Radka Kuruca, podnikateľa Martina Bahledu, Milana Gregu a Miroslava Slahučku.

slovakia

left justify in out

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) navrhuje podanie obžaloby na šesť obvinených v kauze Mýtnik. Ide o päť skutkov ekonomického a korupčného charakteru. Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) o tom informoval na sociálnej sieti. „O ďalšom procesnom postupe rozhodne dozorový prokurátor po naštudovaní predloženého spisového materiálu,“ spresnili s tým, že spis má približne 7 500 strán.

 

 

Trestné stíhanie začali v tomto prípade v novembri 2020. „Vyšetrovanie bolo ukončené v decembri 2021, hoci išlo o skutkovo a právne náročný prípad. V tejto súvislosti je preto na mieste opätovne vyzdvihnúť a oceniť prácu vyšetrovateľov NAKA,“ podotkol ÚŠP.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Prokurátor žiada väzbu pre extrémistu Mariána Magáta




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies