Kauza metanol sa nekončí, otrávilo sa ďalších sedem ľudí

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 15:38 • 2 min
Kauza metanol sa nekončí, otrávilo sa ďalších sedem ľudí

PRAHA - Séria otráv metanolom sa v Česku nekončí. Polícia od začiatku roka vyšetruje sedem nových prípadov, z nich väčšina sa skončila tragicky. Celkovo má kauza metanol už 132 poškodených, z toho 45 osôb zomrelo. Trestne stíhaných je 70 ľudí. Informoval o tom dnes český spravodajský portál iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

"Musíme konštatovať, že prípady otráv metylalkoholom sa nekončia," uviedol námestník policajného prezidenta Václav Kučera. Medzi ľuďmi podľa jeho slov zostáva stále až 2000 litrov metylalkoholu. Rozhodne preto nie je dôvod, aby bol rozpustený špeciálny tím, ktorý kauzu vyšetruje.

Tento rok policajti zaznamenali už sedem nových prípadov. Šesť ľudí na otravu zomrelo. Medzi obeťami je napríklad aj 16-ročné dievča, ktoré jedovatý alkohol vypilo na rodinnej oslave v Děčíne.

Zvýšil sa tiež počet obvinených. Kým koncom minulého roka ich bolo 30, teraz už polícia stíha okolo 70 osôb. Česká polícia odhaduje, že v prípade "hlavného kmeňa" kauzy, ktorý stíha polícia v moravskom Zlíne, ukončí vyšetrovanie do polovice tohto roka.

"Do roka a do dňa," povedal šéf zlínskeho tímu vyšetrovateľov o pripravovaných obžalobách. Tie sa však týkajú iba prípadov, ktoré sa objavili do konca minulého roka. Tohtoročné prípady sú vyšetrované samostatne, uviedol web iDNES.cz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies