Kauza Gorila: Členov Dzurindovej vlády podozrievajú z vydierania

NETKY.SK • 17 Január 2013, 07:31 • 2 min
Kauza Gorila: Členov Dzurindovej vlády podozrievajú z vydierania

Kauza Gorila Členov Dzurindovej vlády podozrievajú z vydierania - Politika Samotný spis Gorila však naznačuje, že vydieraným mal byť exminister dopravy Pavol Prokopovič. Vyšetrovatelia kauzy Gorila podozrievajú členov druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-

slovakia

left justify in out

img

Samotný spis Gorila však naznačuje, že vydieraným mal byť exminister dopravy Pavol Prokopovič.

Vyšetrovatelia kauzy Gorila podozrievajú členov druhej vlády Mikuláša Dzurindu (SDKÚ-DS) z trestného činu vydierania. Informovala o tom dnes TV Markíza, odvolávajúc sa na správu o stave vyšetrovania kauzy, ktorú vypracoval špeciálny prokurátor Dušan Kováčik pre poslancov Národnej rady SR.

"Vydierať mali členovia vlády s úmyslom dosiahnuť výsledok, a to privatizáciu bratislavského letiska v prospech jednej finančnej skupiny," citovala televízia zo správy vyšetrovateľov. Vzhľadom na to, že naďalej prebieha vyšetrovanie, Úrad špeciálnej prokuratúry nekonkretizoval, koho z vydierania podozrieva, ani to, kto mal byť vydieraný.

Samotný spis Gorila však naznačuje, že vydieraným mal byť exminister dopravy Pavol Prokopovič. Ten údajne vystupoval pri privatizácii letiska proti ponuke, za ktorou bola aj investičná skupina Penta. "Absolútne žiadne tlaky na mňa neboli - ani písomné, ani nič," uviedol Prokopovič už minulý týždeň.

Vydieranie počas druhej Dzurindovej vlády popierajú aj jej členovia a podozrenia odmieta i Penta. "Neviem, či mám plakať, alebo sa smiať nad ďalšou nezmyselnou konštrukciou z takzvanej kauzy," reagoval napríklad bývalý minister hospodárstva Jirko Malchárek.

Podľa TV Markíza vyšetrovatelia doposiaľ nikoho konkrétneho z vydierania neobvinili. Jasný nie je ani termín, kedy by mohlo byť ukončené vyšetrovanie samotnej kauzy Gorila. "Stále je predpoklad, že budeme vedieť tú mozaiku vyskladať a v jednej chvíli ukázať," komentoval stručne správu Kováčikaminister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies