Kauza Cervanová mieri k divákom cez internet, dokument vyjde aj na DVD

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 17:03 • 2 min
Kauza Cervanová mieri k divákom cez internet, dokument vyjde aj na DVD

BRATISLAVA - Najnavštevovanejší dokumentárny film uplynulého roka Kauza Cervanová mieri k divákom cez internet. Detektívnu výpravu režiséra Roberta Kirchhoffa do hlbín prípadu únosu, znásilnenia a vraždy študentky medicíny Ľudmily Cervanovej spred takmer 40 rokov si publikum teraz môže pozrieť prostredníctvom siete Piano a časopisu týždeň na adrese filmy.tyzden.sk.

slovakia

left justify in out

Dokumentárna tragédia Kauza Cervanová s podtitulom Pravda je jednoduchá. Lži sú zložité vstúpila do slovenských kín v máji 2013. Skúma podivuhodné zákulisie najdlhšieho prípadu v dejinách československej justície, odkrýva tajné spisy, hry štátnej komunistickej polície, spovedá svedkov, ktorí nikdy nestáli pred súdom a na povrch privádza neuveriteľné skutočnosti aj nové fakty jednej z najväčších tráum slovenského súdnictva. V domácich kinách si snímku doteraz pozrelo takmer 10.000 divákov a stala sa najnavštevovanejším klubovým filmom za minulý rok. Do kín ju priniesla Asociácia slovenských filmových klubov.
     

Koncom mesiaca (30. 4.) vstúpi na pulty predajní siete Panta Rhei aj DVD Kauza Cervanová so špeciálnym bonusom, s dosiaľ nezverejnenými materiálmi a rozhovorom s režisérom. Dokudráma má na konte okrem ocenení na medzinárodných festivaloch aktuálne aj nomináciu na národné filmové ceny Slnko v sieti 2014 za najlepší dokumentárny film a Robert Kirchhoff je nominovaný na najlepšiu filmovú réžiu.
     

TASR informovala PR manažérka Zuzana Kizáková zo spoločnosti atelier.doc.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies