Katy Perry má na krku obvinenie: Ukradla pieseň!

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 14:15 • 2 min
Katy Perry má na krku obvinenie: Ukradla pieseň!

LOS ANGELES - Americkí rapperi Marcus "Flame" Gray, Lecrae Moore a speváci Chike Ojukwu a Emanuel Lambert zažalovali speváčku Katy Perry za to, že im ukradla pieseň Joyful Noise, ktorú zverejnili v roku 2008.

slovakia

left justify in out

Spolu s 29-ročnou rodáčkou zo Santa Barbary obvinili aj jej spolupracovníkov, rappera Juicyho J a producenta Dr. Lukea. Interpreti v žalobe uvádzajú, že Perry bez povolenia skopírovala skladbu Joyful Noise a pretvorila ju na pieseň Dark Horse, čím poškodila ich dobré meno medzi gospelovými umelcami, pretože pieseň navyše "nenapraviteľne poškodila asociácia s čarodejníctvom, pohanstvom, čiernou mágiou a iluminátskymi obrazmi". Výhrady majú predovšetkým k videoklipu, ktorý je podľa nich rúhačský. V žalobe spomínajú aj to, že odstránenie nábožensky neprijateľného motívu z videoklipu k Dark Horse prostredníctvom online petície podporilo už viac ako 60-tisíc ľudí. Od Perry teraz žiadajú peniaze, ktoré majú byť kompenzáciou za spôsobené škody. Speváčku tiež vyzvali, aby prestala využívať akúkoľvek ich hudbu.

 

Flame - Joyful Noise

 

 

Katy Perry - Dark Horse

 

 

Katy Perry sa do povedomia verejnosti zapísala v roku 2008 vďaka piesni I Kissed A Girl z druhej štúdiovky One Of The Boys (2008). Po nej nasledovali albumy Teenage Dream (2010) a Prism (2013). Okrem hudby sa príležitostne venuje aj herectvu. V roku 2010 prepožičala hlas animovanej postavičke v epizóde seriálu Simpsonovci (1989) a neskôr aj Šmolinke v snímkach Šmolkovia (2011) a Šmolkovia 2 (2013). V roku 2011 hosťovala v komediálnom seriáli Ako som spoznal vašu mamu (2005 - 2014). Predstavila sa tiež v dokumente Katy Perry: Part of Me (2012) o jej kariére a osobnom živote. Koncom roka 2012 ju prestížny americký hudobný týždenník Billboard vyhlásil za ženu roka. Interpretka sa v rámci svetového turné k albumu Prism vo februári 2015 predstaví aj v Bratislave. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona