Katolíckeho kňaza odsúdili na šesť rokov za zneužívanie chlapcov

NETKY.SK • 27 Január 2012, 08:00 • 2 min
Katolíckeho kňaza odsúdili na šesť rokov za zneužívanie chlapcov

Katolíckeho kňaza odsúdili na šesť rokov za zneužívanie chlapcov - Krimi Súd v Nemecku uznal katolíckeho kňaza vinným v približne 250 prípadoch sexuálneho obťažovania detí, ktorého sa mal dopustiť počas niekoľkých rokov. Odsúdili ho na šesť rokov väzenia.

slovakia

left justify in out

img

Súd v Nemecku uznal katolíckeho kňaza vinným v približne 250 prípadoch sexuálneho obťažovania detí, ktorého sa mal dopustiť počas niekoľkých rokov. Odsúdili ho na šesť rokov väzenia.
      Nemecká tlačová agentúra DAPD informovala, že súd v meste Braunschweig odsúdil muža za zneužitie troch chlapcov vo veku od deväť do pätnásť rokov v období rokov 2004-2011.
      Štyridsaťšesťročného kňaza, ktorého meno nezverejnili, zatkli v júli po tom, ako sa jedna z obetí zverila s tým, čo sa stalo, svojej matke. Kňaz na súdnom pojednávaní 13. januára pripustil, že k zneužívaniu došlo.
      Okrem trestu uloženého súdom hrozí duchovnému i disciplinárne konanie v rámci katolíckej cirkvi.
      Nemeckom, vlasťou pápeža Benedikta XVI., otriasol v roku 2010 škandál so zneužívaním detí duchovnými v priebehu niekoľkých desaťročí.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies