Katolícka univerzita prepustila kontrolórky, ktoré zistili zlé hospodárenie

NETKY.SK • 28 Júl 2014, 09:41 • 2 min
Katolícka univerzita prepustila kontrolórky, ktoré zistili zlé hospodárenie

BRATISLAVA - Nové vedenie Katolíckej univerzity v Ružomberku prepustilo kontrolórky, ktoré poukázali na zvláštne hospodárenie univerzity. Obe pracovníčky oddelenia vnútornej kontroly prispeli k zisteniu nedostatkov.

slovakia

left justify in out

Závery ich kontroly potvrdil aj nezávislý audítor. Výsledky kontrol a auditov v rokoch 2012 až 2014 poukázali na zvláštne hospodárenie s verejnými zdrojmi. Poplatky za vzdelávanie a ubytovanie sa nedostávali na účet univerzity ani do účtovníctva. Poplatky študentov a zamestnancov smerovali údajne cez darovacie zmluvy do súkromného investičného fondu, a nie škole. Vedenie univerzity tvrdí, že pracovníčky nedostali výpoveď a sú práceneschopné.

 

Bývalý rektor Tadeusz Zasępa upozornil aj na porušovanie štatútu univerzity pri prijímaní zamestnancov či na neprimerané odmeny. Zasępa podal niekoľko trestných oznámení. Výsledkom bol konflikt s akademickým senátom a neúspešné pokusy o jeho odvolanie. Nakoniec z funkcie rektora odstúpil sám.

 

Polícia začala na základe jeho podnetov trestné stíhania, ale neskôr ich zastavila. Krajská prokuratúra v Žiline preskúmala znova jeho podnety. V piatich prípadoch zo šiestich prikázala okresnej prokuratúre, aby  doplnila dokazovanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies