Katolícka univerzita chce nakúpiť dve autá za 81-tisíc eur

NETKY.SK • 1 Júl 2014, 16:32 • 2 min
Katolícka univerzita chce nakúpiť dve autá za 81-tisíc eur

BRATISLAVA - Katolícka univerzity v Ružomberku plánuje nakúpiť nové autá. Výzvu na predkladanie ponúk zverejnila vo vestníku verejného obstarávania. Univerzita hľadá dve osobné autá vyššej strednej triedy s naftovým motorom za odhadovaných 80 934 eur bez DPH. Autá kúpia pre rektorát univerzity a pre fakultu zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

"Osobné motorové vozidlá musia byť nové, nejazdené, rok výroby musí byť zhodný s rokom ich zakúpenia, v prvotriednej kvalite a so zabezpečeným záručným a pozáručným servisom," uvádza univerzita vo zverejnenej výzve. Vozidlá musia spĺňať všetky zákonné a technické podmienky na premávku na slovenských cestách i v Európskej únii. Nakupovať bude univerzita cez elektronickú aukciu, pri vyhodnocovaní ponúk má rozhodnúť najnižšia cena. 

 

Ako uviedol hovorca Katolíckej univerzity v Ružomberku Vladimír Buzna, plánovaná cena je len odhadovaná z katalógov predajcov áut. "Na základe verejnej súťaže cez verejné obstarávanie zakúpime automobily od predajcov, ktorí ponúknu najvýhodnejšiu cenu, v ktorej sa premietne úspora nielen pri nákupe, ale aj s ohľadom na ďalšiu prevádzku a servis vozidla. Preto dúfame, že to budú ceny nižšie, ako sú odhadované a ušetríme výdavky," hovorí Buzna. Dodáva, že Katolícka univerzita pristupuje k racionalizačným opatreniam, pretože okrem nákupu chystajú cez verejnú obchodnú súťaž predaj súčasných áut na rektoráte a fakulte zdravotníctva, ktorých prevádzka neúnosne rastie a zaťažujú rozpočet školy. Ide o auto rektorátu AUDI A6 a fakulty zdravotníctva VW Passat, obe majú od roku 2008. "Na terajšie dve autá chceme dať vypracovať znalecký posudok so zámerom predať ich za cenu vyššiu ako je znalecký posudok. Za cenu odpredaja a náš doplatok chceme kúpiť nové autá," hovorí Buzna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies