Katolícka cirkev v Poľsku neodškodní obete sexuálneho zneužívania kňazmi

NETKY.SK • 4 Október 2013, 16:19 • 2 min
Katolícka cirkev v Poľsku neodškodní obete sexuálneho zneužívania kňazmi

VARŠAVA - Katolícka cirkev v Poľsku nevyplatí odškodné osobám, ktoré sa ako deti stali obeťami sexuálneho zneužívania zo strany kňazov. Oznámil to dnes jej hovorca Jozef Kloch, ktorého slová citovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu, ktorého vyjadrenie odvysielalo Polskie Radio 1, je za finančnú kompenzáciu zodpovedný konkrétny páchateľ. Kloch reagoval na požiadavku 25-ročného muža voči farským a miestnym cirkevným úradom, s ktorými sa nedokázal dohodnúť na mimosúdnom vyrovnaní. Muž od nich požadoval odškodného vyše 47.000 eur.

V Poľsku doteraz obvinili zo zneužívania detí približne 27 kňazov. Dva prípady vyšetrujú aj úrady v Dominikánskej republike, kde sa dvojica poľských kňazov vrátane vatikánskeho vyslanca údajne dopúšťala sexuálneho zneužívania chlapcov, podotýka agentúra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies