Katolícka charita v Poľsku chce prijať utečencov: Hamé ponúka ubytovanie aj prácu

NETKY.SK • 8 September 2015, 07:01 • 2 min
Katolícka charita v Poľsku chce prijať utečencov: Hamé ponúka ubytovanie aj prácu

VARŠAVA/PRAHA - Stovkám utečencov ponúkli v pondelok ubytovanie v Poľsku katolícka charita Caritas a mimovládna organizácia MONAR, ktorá pomáha sociálne znevýhodneným ľuďom, bezdomovcov, drogovým delikventom a alkoholikom.

slovakia

left justify in out

Riaditeľ Caritas Polska Marian Subocza povedal poľskej tlačovej agentúre PAP, že v súčasnosti môžu ubytovať 500 utečencov, ale oslovili všetky regionálne organizácie, aby zistili, koľko utečencov môžu prijať.


MONAR ubytuje stovky utečencov vo svojej celoštátnej sieti ubytovní pre bezdomovcov a osamelé matky. Dnes o tom bude informovať vládu, dodala PAP.


V Česku ponúka potravinárska firma Hamé ubytovanie a prácu vo svojich prevádzkach pre približne 10 rodín sýrskych utečencov. Uviedla to v tlačovom vyhlásení, informoval server Novinky.cz. Citoval prezidenta Asociácie malých a stredných podnikov Karla Havlíčka, ktorý vyhlásil, že činy sú dôležitejšie ako slová a ak by ďalšie organizácie zareagovali podobne ako Hamé, bolo by to aspoň nejaké riešenie, aj keď nesystémové.


Podľa predsedu Európskej rady Donalda Tuska by si členské krajiny Európskej únie mali medzi sebou rozdeliť najmenej 100.000 utečencov. Poliak Tusk zdôraznil, že krajiny, ktoré v minulosti dostali pomoc od EÚ, by teraz mali prejaviť solidárnosť v utečeneckej kríze.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona