Katka Knechtová zverejnila skladbu FEA

NETKY.SK • 26 September 2016, 10:29 • 2 min
Katka Knechtová zverejnila skladbu FEA

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a hudobníčka Katka Knechtová zverejnila skladbu FEA spolu s lyric videom.

slovakia

left justify in out

"Názov FEA je skratka fenyletylamínu. Je to hormón, ktorý produkuje ľudské telo, keď sme zamilovaní. Pôsobí ako droga, pretože svojím zložením pripomína opiáty a tak sa aj správa. Takže my všetci sme vlastne 'feťáci'. Pod vplyvom hormónov dokážeme cítiť a robiť neuveriteľné veci. Myslím si, že ľudia budú vedieť o čom hovorím, pretože to zažil určite každý," vyjadrila sa speváčka.

 


O hudbu i text sa postarala samotná interpretka. Na produkcii novinky sa podieľal Adam Kuruc. "Keď som zložila hudbu, celkom dlho som sa pokúšala nájsť vhodnú tému na text. A nakoniec počas jednej noci, keď som nemohla spať, boli asi štyri hodiny ráno, som natrafila na článok o chémii v ľudskom tele a to ma zaujalo," objasnila 35-ročná rodáčka z Prešova, ktorá bude videoklip k piesni nakrúcať v New Yorku.


FEA sa bude nachádzať na albume Premeny, ktorý muzikantka plánuje vydať v októbri. "Na albume Premeny, ktorý pozostáva z výberu piesní v aranžmánoch pre kapelu a malý orchester, je FEA ako bonus track. Pretože má trošku iný charakter a zvuk ako ostatné piesne na albume," uviedla Knechtová. Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na turné, ktoré speváčka odštartuje 3. novembra v Bratislave a následne sa predstaví v Prešove, Martine, Poprade a Trenčíne.


Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom a nahrali album Tajomstvá (2012). V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. Zatiaľ posledný album Prežijú len milenci uviedla na trh vlani v októbri.

Prežijú len milenci tour II.:
3. novembra - Bratislava - Dom kultúry Dúbravka
5. novembra - Prešov - Historická budova DJZ
7. novembra - Martin - Kino Strojár
8. novembra - Poprad - Dom kultúry
9. novembra - Trenčín - Kino Hviezda

Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona