Katka Knechtová sa pripravuje na nové turné, predstaví sa s malým orchestrom

NETKY.SK • 8 Február 2016, 10:11 • 2 min
Katka Knechtová sa pripravuje na nové turné, predstaví sa s malým orchestrom

BRATISLAVA - Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová sa intenzívne pripravuje na Prežijú len milenci tour. Tridsaťštyriročná rodáčka z Prešova sa totiž počas šnúry, ktorú odštartuje 20. marca v Žiline, plánuje predstaviť s malým orchestrom.

slovakia

left justify in out

Na koncertoch tak zaznejú aj kontrabas, bendžo, husle, violončelo a dva klavíry. Okrem toho s interpretkou vystúpi aj známy harfista Michal Matejčík. O aranžmány piesní sa postaral skladateľ a producent Adam Kuruc.

 

“Je to výnimočný projekt, na ktorom intenzívne pracujem už od vydania albumu Prežijú len milenci. Mala som šťastie na úžasného Adama Kuruca, ktorý má neuveriteľný aranžérsky cit pre moje piesne, takže dostávajú celkom nové aranžmány a tým aj hudobný rozmer,” priblížila Knechtová. “Nie sú to jednoduché piesne. Takže okrem vzájomného zohrávania sa na skúškach je veľmi dôležitá príprava každého z nás v domácom prostredí. Skrátka musíme cvičiť. Na spoločných skúškach je to však pre mňa také emotívne, že občas tíško potajme plačem,“ priznala.


Fanúšikovia a fanúšičky si na koncertoch vypočujú predovšetkým skladby zo spomínaného albumu Prežijú len milenci. “Okrem piesní z nového albumu zaznejú, samozrejme, aj staršie hity, avšak v novom šate. Koncerty budú veľmi intímne, emotívne a pestré. Scénu prispôsobujeme piesňam.

 

Celková vizuálna stránka je vymyslená tak, aby podčiarkla hudbu ako takú, ale neodvracala pozornosť. Dávame si záležať na každom detaile,“ popísala Knechtová, ktorá sa na turné veľmi teší. “Som rada, že mám tú česť hrať s muzikantmi ako Michal Matejčík, ktorý famózne hrá na harfu a absolvoval už turné napríklad s Georgeom Michaelom,” uviedla. Z koncertnej šnúry hudobníčka plánuje ponúknuť aj záznam na CD. Album zatiaľ nesie pracovný názov Živá KK.


Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu.

 

Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom a nahrali album Tajomstvá. V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. Najnovší album Prežijú len milenci uviedla na trh v októbri.

 


Termíny Prežijú len milenci tour 2016:
20. marca - Žilina, Dom odborov
21. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
23. marca - Košice, Historická radnica
24. marca - Prešov, PKO
31. marca - Dolný Kubín, Mestské kultúrne stredisko
1. apríla - Prievidza, Dom kultúry
23. júna - Trenčín, Posádkový klub




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies