Katka Knechtová pridala koncerty v rámci budúcoročného turné

NETKY.SK • 9 December 2015, 14:16 • 2 min
Katka Knechtová pridala koncerty v rámci budúcoročného turné

BRATISLAVA - Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová vystúpi v rámci pripravovaného Prežijú len milenci tour 2016 aj v Dolnom Kubíne a Prievidzi. Tridsaťštyriročná interpretka sa rozhodla pridať koncerty pre veľký záujem. Okrem pridaných miest sa speváčka predstaví aj v Žiline, Bratislave, Košiciach a Prešove, pričom stále rokuje o možnosti vystúpiť aj v ďalších mestách.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z Prešova aktuálne pracuje so skladateľom a producentom Adamom Kurucom na nových aranžmánoch piesní. Ako priblížila, jej hudba má na koncertoch znieť celkom inak, ako sú fanúšikovia zvyknutí. "Prekvapenia sa neprezrádzajú. Sú to v podstate tajomstvá, len v iných šatočkách. Môžem však povedať, že scéna bude unikátna! Už teraz je isté aj to, že nás bude na pódiu viac ako obvykle. Okrem tradičnej zostavy bude v obsadení harfa, kontrabas, bendžo, husle, ale hlavným hudobným nástrojom bude opäť spev. Koncert ako taký bude o hľadaní novej tváre mojej hudby, ktorá má ale zostať autentická. Chceme vyvolať emóciu a podčiarknuť silu jednotlivých piesní v ich podstate,“ vysvetlila.


Základ repertoáru budú pritom tvoriť piesne z jej najnovšieho albumu Prežijú len milenci (2015). "Teším sa, že nový album sa ujal. Skladba Bezpečné priepasti je už hitom. Som zvedavá, ako na ňu fanúšikovia zareagujú naživo. Na koncertoch však samozrejme zaznejú aj moje staršie hity,“ dodala. 


Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom a nahrali album Tajomstvá. V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. Najnovší album Prežijú len milenci uviedla na trh v októbri.
 


Termíny Prežijú len milenci tour 2016:
20. marca - Žilina, Dom odborov
21. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
23. marca - Košice, Historická radnica
24. marca - Prešov, PKO
31. marca - Dolný Kubín - Mestské kultúrne stredisko
1. apríla - Prievidza - Dom kultúry



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies