Katka Knechtová predstaví singel FEA v koncertnej verzii

NETKY.SK • 28 September 2016, 10:50 • 2 min
Katka Knechtová predstaví singel FEA v koncertnej verzii

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a hudobníčka Katka Knechtová predstaví nový singel FEA, čo je skratka hormónu fenyletylamínu, aj počas očakávanej koncertnej šnúry Prežijú len milenci tour II.. Na pódiu budú 35-ročnú interpretku sprevádzať kapela i malý orchester, ktorý budú tvoriť husle, violončelo, harfa, husle, steel gitara alebo kontrabas.

slovakia

left justify in out

"Skladba vznikla tento rok v lete. Mala som rozpracovaných viacero tém, no stále som nemala pocit, že je to ono. Až raz v noci, keď som nemohla spať, som zablúdila až k ľudskému telu a chemickým procesom, ktoré v ňom vznikajú a povedala som si, že je to dobrý nápad na text. FEA zaznie naživo aj počas očakávaného turné. Skúšali sme ju s kapelou hrať akusticky a znela výborne. Na koncertoch však zaznie trocha inak, a to so všetkými nástrojmi, ktoré budú na pódiu. Citlivé ucho pozorného poslucháča môže počuť klavír, harfu i sláčiky aj v úvode štúdiovej verzie skladby," povedala speváčka v rozhovore pre agentúru SITA.


Niekdajšia členka kapiel IMT Smile, Para alebo The Cubes, odštartuje turné 3. novembra v Bratislave a následne sa predstaví v Prešove, Martine, Poprade a Trenčíne. Atmosféru koncertov chce zachytiť aj na pripravovanom albume Premeny, ktorý by mal vyjsť v októbri. "Na turné sa teším. Viem, že ľudia, ktorí boli na prvej časti, sa radi prídu pozrieť aj na druhú. Budeme hrať aj iné skladby ako predtým, pretože chceme vystúpenia trocha ozvláštniť. Nám sa doterajšie koncerty veľmi páčili, preto sme sa rozhodli v turné pokračovať a keďže aranžmány piesní sú krásne, nechcela som, aby zapadli do zabudnutia a začali sme teda nahrávať album Premeny," objasnila Knechtová, ktorá nahrávku v súčasnosti dokončuje. "Chcela som, aby na albume bola duša a pocit z týchto koncertov. Myslím si, že ľudia, ktorí boli na koncerte, sa vďaka tomuto albumu dokážu naň opäť preniesť," dodala rodáčka z Prešova.


Speváčka plánuje do konca roka zverejniť aj videoklip k piesni FEA, ktorý bude nakrúcať v New Yorku. "Nejaký koncept už mám, no budeme ho pozvoľna riešiť v lietadle. Myslím si, že nápady má aj režisér Jakub Gulyas. Predpokladám, že New York bude taký inšpiratívny a farebný, že s nápadmi nebude problém," vyjadrila sa interpretka, ktorá má na konte sólové počiny Zodiak (2008), Tajomstvá (2012) a Prežijú len milenci (2015).

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies