Katia sa stala silným hurikánom tretej kategórie

NETKY.SK • 6 September 2011, 14:44 • 2 min
Katia sa stala silným hurikánom tretej kategórie

Katia sa stala silným hurikánom tretej kategórie - Svet Hurikán Katia dnes v Atlantiku zosilnel na úroveň tretej kategórie intenzity so sprievodným vetrom s rýchlosťou 185 kilometrov za hodinu. Informovalo o tom americké Národné hurikánové centrum (NHC) s

slovakia

left justify in out

img

Hurikán Katia dnes v Atlantiku zosilnel na úroveň tretej kategórie intenzity so sprievodným vetrom s rýchlosťou 185 kilometrov za hodinu. Informovalo o tom americké Národné hurikánové centrum (NHC) so sídlom v Miami.

Katia sa stala silným hurikánom sa Saffir-Simpsonovej stupnci intenzity a experti predpokladajú, že v najbližších hodinách ešte naberie na sile. Podľa odborníka na hurikány Todda Kimberlaina je málo pravdepodobné, že Katia udrie na pevninu. Silný vietor, ktorý ju sprevádza, však môže ovplyvniť východné pobrežie Spojených štátov, keď bude hurikán postupovať smerom na sever.

Oko hurikánu zaznamenali zhruba 795 kilometrov južne od Bermudských ostrovov. Katia sa pohybovala smerom na severozápad rýchlosťou približne 19 kilometrov za hodinu.

Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies