Kathryn Bigelow nakrúti film o nepokojoch v Detroite z roku 1967

NETKY.SK • 30 Január 2016, 10:58 • 2 min
Kathryn Bigelow nakrúti film o nepokojoch v Detroite z roku 1967

LOS ANGELES - Americká režisérka Kathryn Bigelow pripravuje spolu so scenáristom Markom Boalom nový projekt, ktorý bude inšpirovaný rasovými nepokojmi v Detroite z roku 1967.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nepomenovaná kriminálna dráma bude už treťou snímkou, ktorá vznikne vďaka spolupráci 64-ročnej filmárky a rodáka z New Yorku. Dvojica, ktorá spoločne nakrútila úspešné filmy Smrť čaká všade (2008) a 30 minút po polnoci (2012), sa zároveň postará aj o produkciu novinky. Herecké obsadenie by malo byť známe o niekoľko mesiacov, pričom nakrúcať by chceli začať v lete. Očakáva sa, že snímku uvedú na trh počas budúceho roka, teda pri príležitosti 50. výročia vypuknutia nepokojov, ktoré si vyžiadali 43 obetí.


Kathryn Bigelow získala v roku 2010 vďaka spomínanej vojnovej dráme Smrť čaká všade dva Oscary v kategóriách Najlepší film a Najlepšia réžia, pričom sa stala prvou ženou, ktorú americká Akadémia filmových umení a vied ocenila v druhej menovanej. Samotná snímka pritom získala celkovo šesť Oscarov a rovnaký počet cien BAFTA. Bigelow má okrem toho na konte aj snímky ako Near Dark (1987), Modrá oceľ (1989), Bod zlomu (1991), Zvláštne dni (1995), Váha vody (2000), K-19: Stroj na smrť (2002) či spomínaný film 30 minút do polnoci, ktorý americká Akadémia filmových umení a vied ocenila za najlepší strih zvuku. Je bývalou manželkou režiséra Jamesa Camerona.
Informácie pochádzajú z webstránky www.aceshowbiz.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies