Katedrálu v Londýne bude zdobiť socha mačky: Čím si takúto poctu zaslúžila?

NETKY.SK • 14 August 2018, 12:29 • 2 min
Katedrálu v Londýne bude zdobiť socha mačky: Čím si takúto poctu zaslúžila?

Po rekonštrukcii katedrály v centre Londýna pribudne na jej fasáde aj kamenná podobizeň túlavej mačky.

slovakia

left justify in out

Pred desiatimi rokmi sa počas Vianoc pred dverami katedrály v Southwarku na brehu Temže v Londýne objavila záhadná túlavá mačka. Ľudia si ju tu všimli, a tak ju začali kŕmiť. Akonáhle si uvedomila, že práve katedrála je to miesto, kde sa jej vždy ujde strava, nadobudla pocit, že toto miesto je jej domovom. Preto sa jej už rovno ujali aj kostolníci a dali jej meno podľa dverí, v ktorých sa prvýkrát objavila - Doorkins The Maginificat.

 

Túlavá mačka sa preto stala „maskotom“ tohto miesta a každý, kto ho navštevoval, ju poznal. Dokonca sa stretla aj s kráľovnou Alžbetou II., pričom ju tu počas bohoslužby škrabkala princezná Alexandra.

 

Na základe jej všeobecnej obľúbenosti a aj toho, že sa vďaka nej katedrála stala ešte známejšou, sa rozhodli, že po rekonštrukcii umiestnia jej sochu na fasádu stavby. Okrem nej tam pribudnú aj sufražetka Evelyn Sharpová a Wayne Marque, policajt, ktorý sa v roku 2017 na Londýnskom moste postavil útočníkom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies