Kate Winslet a Gary Barlow prijali poctu od kráľovnej

NETKY.SK • 22 November 2012, 12:30 • 2 min
Kate Winslet a Gary Barlow prijali poctu od kráľovnej

Kate Winslet a Gary Barlow prijali poctu od kráľovnej - Celebrity Anglická herečka Kate Winslet si v stredu prevzala nižší Rad britského impéria CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) od britskej kráľovnej Alžbety II. Vyznamena

slovakia

left justify in out

img

 Anglická herečka Kate Winslet si v stredu prevzala nižší Rad britského impéria CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire) od britskej kráľovnej Alžbety II.. Vyznamenanie dostala za prínos divadlu. "Má to pre mňa nesmierny význam a človek sa v podstate cíti tak, akoby ho svojím spôsobom ocenila celá krajina," uviedla Winslet. Kráľovná sa oscarovej herečky pýtala napríklad na to, ako veľmi ju baví herectvo. "Povedala som áno, mám ho rada, ale nie natoľko, ako byť matkou. Odpovedala mi: 'To je tá najlepšia práca'", prezradila novinárom.

Gary Barlow, známy predovšetkým zo skupiny Take That, si zas môže za menom písať titul OBE (Officer of the Most Excellent Order of the British Empire). Kráľovná ocenila jeho prácu v zábavnom priemysle a charite. Štyridsaťjedenročný spevák uviedol, že ho vyznamenanie veľmi prekvapilo a "až dodnes mu nepripadalo skutočné". Rovnaký titul si prevzala aj huslistka Tasmin Little. 

Tridsaťsedemročná Kate Winslet je držiteľkou Oscara v kategórii Najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe za film Predčítač (2008). Celosvetovo známou sa stala vďaka snímke Titanic (1997) režiséra Jamesa Camerona. Za výkon v ňom ju nominovali na Oscara, rovnako ako aj za úlohy vo filmoch Rozum a cit (1995), Iris (2001), Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004) a Malé deti (2006). Uznávanú herečku diváci poznajú aj zo snímok Nebeské stvorenia (1994), Hamlet (1996), Quills - Perom markíza de Sade (2000), Enigma (2001), Život Davida Galea (2003), Hľadanie Krajiny - Nekrajiny (2004), Všetci kráľovi ľudia (2006), Prázdniny (2006), Núdzový východ (2008), Nákaza (2011), Carnage (2011) či miniseriálu Mildred Pierceová (2011). Bola dva razy vydatá, pričom obaja exmanželia sú režiséri. S Jimom Threapletonom má 12-ročnú dcérku Miu a s oscarovým filmárom Samom Mendesom osemročného syna Joea. 

Gary Barlow sa preslávil ako líder skupiny Take That, pričom zložil väčšinu jej najväčších hitov. Spolu s Howardom Donaldom, Jasonom Orangeom, Markom Owenom a Robbiem Williamsom vydal v 90. rokoch úspešné albumy Take That and Party (1992), Everything Changes (1993) a Nobody Else (1995). Po odchode Williamsa sa skupina odmlčala, Barlow sa venoval sólovej dráhe a vydal nahrávky Open Road (1997) a Twelve Months, Eleven Days (1999). Take That sa bez Williamsa vrátili na scénu v roku 2006 s úspešným albumom Beautiful World, po ktorom nasledoval The Circus (2008). V roku 2010 sa k štvorici opäť pridal pôvodný piaty člen a spoločne nahrali štúdiovku Progress (2010). Barlow sa vo Veľkej Británii tiež stal obľúbeným porotcom a mentorom v šou The X Factor a na verejnosť zapôsobil aj ako organizátor júnového koncertu pri príležitosti diamantového jubilea kráľovnej Alžbety II., ktorá na tróne sedí už 60 rokov. 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona