Kate Bush zverejnila videoklip k piesni And Dream Of Sheep

NETKY.SK • 21 November 2016, 15:05 • 2 min
Kate Bush zverejnila videoklip k piesni And Dream Of Sheep

LONDÝN - Anglická speváčka a skladateľka Kate Bush predstavila dnes videoklip ku skladbe And Dream Of Sheep. Vokály, ktoré znejú vo videu, pritom vznikli priamo počas nakrúcania klipu v Pinewood Studios.

slovakia

left justify in out

V takmer štvorminútovej novinke sa 58-ročná interpretka nachádza v nádrži s vodou, pričom celý čas spieva. Video vznikalo na dva razy, keďže sa rodáčka z Bexleyheath mierne podchladila, a nakrúcanie museli na deň prerušiť. Priaznivci speváčky si môžu pozrieť jej najnovší počin prostredníctvom služby YouTube.


Hudobníčka ponúkla videoklip pri príležitosti vydania singla And Dream Of Sheep, ktorý sa dostal na trh v piatok. Živá verzia skladby, ktorá bola pôvodne súčasťou albumu Hounds Of Love (1985), sa bude nachádzať aj na živej nahrávke s názvom Before The Dawn.


Novinka bude obsahovať skladby zo série 22 koncertov, ktoré v roku 2014 odohrala aj so svojou kapelou v Hammersmith Apollo v Londýne. Nahrávka vyjde buď ako 3CD alebo 4LP, pričom obe verzie ponúknu 29 piesní, vrátane skladby Never Be Mine, ktorú v skutočnosti interpretka nezahrala ani na jednom z vystúpení. Jej záznam pravdepodobne vznikol počas skúšok. Before The Dawn bude obsahovať aj pieseň Tawny Moon, ktorú zaspieval jej syn Bertie McIntosh, pričom doteraz sa táto skladba nenachádzala na žiadnom albume.

 


Catherine "Kate" Bush debutovala v roku 1978 albumom The Kick Inside, pričom v tom istom roku stihla vydať aj druhú štúdiovku Lionheart. Nasledovali Never For Ever (1980), The Dreaming (1982), spomínaná Hounds Of Love (1985), The Sensual World (1989) a The Red Shoes (1993). Následne si dala 12-ročnú prestávku a ďalší album Aerial uviedla na trh až v roku 2005. O šesť rokov neskôr vydala zatiaľ posledné dve štúdiovky Director's Cut a 50 Words For Snow. Okrem toho má na konte niekoľko kompilácií a EP nahrávok. Medzi jej najznámejšie skladby patria Wuthering Heights, Running Up That Hill (A Deal With God), Cloudbusting, Rocket Man, Babooshka, King Of The Mountain či duet s Petrom Gabrielom Don't Give Up. Spolupracovala tiež s Eltonom Johnom, Ericom Claptonom, Davidom Gilmourom či Princeom.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies