Katastrofa pri detskej nemocnici v Mexiku: Výbuch plynu zabil sedem a zranil vyše 50 ľudí

NETKY.SK • 29 Január 2015, 16:55 • 2 min
Katastrofa pri detskej nemocnici v Mexiku: Výbuch plynu zabil sedem a zranil vyše 50 ľudí

MEXIKO - Vozidlo prepravujúce plyn explodovalo dnes pred detskou nemocnicou s pôrodnicou v mexickej metropole Mexiko.

slovakia

left justify in out

Najmenej štyri malé deti a traja dospelí zomreli dnes pri explózii vozidla prepravujúceho plyn, ktoré vybuchlo pred detskou nemocnicou s pôrodnicou v mexickej metropole Mexiko. Napísala to agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie úrady.

 

Na mieste nehody stále prebiehajú záchranné operácie a predpokladá sa, že v ruinách nemocnice sa nájde viac obetí. Po prípadných obetiach pátrajú záchranári s cvičenými psami. 

 

     

"Pátrame po možných obetiach," povedal starosta Mexika Miguel Ángel Mancera.
      

Podľa starostu hospitalizovali so zraneniami 58 ľudí, pričom viacerí utrpeli popáleniny a mnohých poranili úlomky skla a trosky zrútenej budovy. Podľa prvých správ bolo medzi zranenými 22 detí.

 


     

Predseda správy mestského obvodu Cuajimalpa, kde došlo k tragédii, Adrián Rubalcava potvrdil počet obetí v rozhovore pre rozhlasovú stanicu MVS. "Situácia je pod kontrolou, je však naďalej vážna," dodal.
      

Smútok nad tragédiou a solidaritu so zranenými a rodinami obetí v detskej nemocnici v Cuajimalpe vyjadril prostredníctvom statusu na sociálnej sieti Twitter mexický prezident Enrique Peňa Nieto. Explózia, po ktorej sa zrútila približne tretina budovy, nastala počas dopĺňania zásob plynu pre nemocnicu z prepravného auta. Výbuch pravdepodobne zapríčinilo prepichnuté plynové potrubie.
     

Po explózii v mestskom obvode Cuajimalpa v západnej časti Mexika sa z miesta havárie valil mohutný kúdol dymu. Na televíznych záberoch vidno zrútenú veľkú časť nemocnice. Požiarnikom sa už podľa úradov podarilo zdolať plamene, ktoré budovu zachvátili v dôsledku explózie.
      

Najväčšie škody sú podľa starostu pri nakladacej rampe nemocnice. Zranených previezli do neďalekej nemocnice.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies