Kataster zruší prevody pozemkov, na ktorých má vyrásť automobilka Jaguar

NETKY.SK • 12 Október 2015, 13:33 • 2 min
Kataster zruší prevody pozemkov, na ktorých má vyrásť automobilka Jaguar

NITRA – Okresný úrad v Nitre vyhovel protestom okresnej prokuratúry a zruší prevody pozemkov, na ktorých má vyrásť závod automobilky Jaguar Land Rover.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre, protesty boli prejednávané v piatok 9. októbra.

"Celkovo bolo napadnutých päť konaní Katastrálneho odboru Okresného úradu (OÚ) v Nitre a Odbor opravných prostriedkov na OÚ sa stotožnil s protestom prokurátora," priblížil Maček.

 

Pozemky, ktorých prevod prokuratúra napadla, skupovala spoločnosť Poľnohospodárska pôda. Tá ich podľa medializovaných informácií mala kupovať od ľudí ešte v čase, keď neboli verejne známe informácie o príchode automobilky na Slovensko a za sumu podstatne nižšiu, než je cena, za ktorú pôdu vykupuje štát.

"Prokuratúra vo svojich protestoch namietala porušenie zákona o nadobudnutí vlastníctva k poľnohospodárskemu pozemku a skutočnosť, že na tieto pozemky už existovalo predkupné právo štátu," doplnil Maček.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies