Kataru svitá na lepšie časy, Bahrajn a SAE krajine uvoľnili letecký priestor

NETKY.SK • 9 August 2017, 13:52 • 2 min
Kataru svitá na lepšie časy, Bahrajn a SAE krajine uvoľnili letecký priestor

DOHA – Zlá situácia v ktorej sa ocitol najbohatší emirát na svete sa pomaly zlepšuje po tom, čo v júni ostal v izolácií a arabské krajiny na neho uvalili embargo.

slovakia

left justify in out

Bahrajn a Spojené arabské emirátu sa rozhodli, že po necelých troch mesiacoch znova otvoria vzdušný priestor nad krajinou. Toto uzatvorenie vzdušného priestoru značne skomplikovalo situáciu v emiráte, hlavne s dovozom potravín. „Bolo dohodnuté otvorenie niektorých existujúcich koridorov a dočasné sprevádzkovanie niektorých nových trás,“ informoval hovorca z Medzinárodnej organizácie civilného obyvateľstva Anthon Philbin. Katarská letecká spoločnosť Qatar Airways s radosťou túto správu prijala.

 

Blokádu a diplomatickú krízu v Perzskom zálive oznámil Egypt, Bahrajn, SAE na čele so Saudskou Arábiou. Štáty obvinili katarský emirát z podporovania terorizmu a podnecovania násilia prostredníctvom denníka Al-jazeera, ktorý žiadali zatvoriť. Doha obvinenia poprela. Experti sa domnievajú, že za touto krízou stojí Rijád, ktorý potreboval oslabiť postavenie Kataru v regióne a ktorý neschvaľuje dobré vzťahy so šítskym Iránom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona