Katarina Korcek v decembri vydá svoj prvý sólový album

NETKY.SK • 28 November 2016, 14:05 • 2 min
Katarina Korcek v decembri vydá svoj prvý sólový album

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Katarina Korcek, známa zo skupín Made II Mate či Lady Kazoo, v týchto dňoch čaká na vylisovanie svojho debutového sólového albumu. Novinka by mala podľa jej slov vyjsť na vianočný trh. Obľúbená interpretka na nej prinesie trinásť autorských a spoluautorských piesní.

slovakia

left justify in out

„Niektoré skladby vznikli nedávno, niektoré som v sebe nosila už dávnejšie. Mnoho z nich prešlo svojím hudobným aj aranžérskym vývojom a teraz ich chcem priniesť v súčasnom šate. Ľudia, ktorí chodia na naše koncerty, budú veľa pesničiek poznať. V rádiách ich však zatiaľ nehrali, keďže sme ich nemali nahraté,“ povedala Korcek v rozhovore pre agentúru SITA.


Album je podľa jej slov prevažne prierezom príbehov, skúseností a obrazov jej vlastného života, preto ho nazvala 21st Century Movie. Jednu skladbu z albumu, Darkness, už pritom zverejnila na internete. „Darkness je takým predskokanom celého albumu. Aj keď text tejto pesničky je smutný, hudobne je skôr atmosférická, miestami až veselá a optimistická. Ja som veľmi emocionálny človek. Ja a city - to je jedno a to isté, raz som hore, raz dole. A táto pesnička vznikla práve v období, keď sa mi všetko naokolo zdalo cudzie. Mala som pocit, že musím všetko akosi prežívať sama. Často som upadala do melanchólie. Môj jediný priateľ v tom čase bola akurát tá temnota, ktorá nemá svoju hĺbku, ani vek, ani zvuk či tvár, len prosto je. Pesničku som zatiaľ zverejnila len na sociálnej sieti, čoskoro k nej budeme točiť klip. A okrem toho bude klip ešte aj na ďalšiu vec,“ prezradila Korcek.


Každá skladba, ktorú na svoj debut speváčka zaradila, je podľa jej slov celkom iná. „Piesne na albume sú popové, podľa mňa pestré, šmrncnuté hudbou, v ktorej sa cítim doma - funk, blues a soul. Niektoré pesničky sú zase zvukovo progresívnejšie, napríklad už spomínaná Darkness. V každej skladbe zároveň mením hlas podľa toho, aký sa do nej práve hodí. V skladbách cítiť do veľkej miery aj vplyv Made II Mate - predsa len, chlapci boli dlhé roky súčasťou môjho života. Vrabec a Martin Gašpar mi dokonca album produkovali a nahrával sa u Vrabca v štúdiu. Toto je zároveň prvý raz, čo som sa pustila aj do tvorby hudby, v Made II Mate som bola len textárka, tak dúfam, že sa bude album ľuďom páčiť. Toto som totiž skutočne ja,“ poznamenala sympatická červenovláska.


Po jej boku sa na novinke predstaví viacero hudobných hostí. „Maťo Zajko na bluesovej gitare, herec Dano Heriban, v jednej veci si zahrá na bicie Vrabec, objaví sa tam aj český saxofonista Michal Žáček, klavirista Juraj Tatár, dychári zo Swing Society Orchestra Jozef Chorvát, Samuel Šimek a Ján Slezák aj moja dobrá kamarátka Silvia Josifoská, ktorej hlas úplne milujem. S Vrabcom mi naspievala všetky vokály. Ide o jedinečnú zostavu osobností, ktorú si fanúšikovia budú môcť vychutnať len na albume - koncerty totiž hrám s inými hudobníkmi. Zo súčasnej koncertnej zostavy je na albume len klávesák,“ uviedla Korcek.


Všetky piesne, ktoré album prinesie, naspievala v angličtine. „Angličtinu považujem za svoj materinský jazyk, keďže som od útleho detstva žila v USA. Preto nemám skladby na albume v slovenčine. Možno na ďalšiu dosku nejaké vymyslím - pokiaľ sa jej dožijem,“ zasmiala sa speváčka.

 

„Čo sa týka vydavateľstiev, je už iná doba ako som zažila s predchádzajúcimi kapelami. Keď som bola v Made II Mate, vydavateľ sa o nás staral, poskytol nám peniaze na nahrávanie. Teraz naháňate peniaze sami. Teší ma a všetkým zúčastneným na albume zo srdca ďakujem, že to urobili pre mňa a moje piesne z lásky. Album si vydávam sama a mám z neho veľkú radosť. Vzápätí som stretla agentúru, ktorá verí tomu, čo robím. Hovorím si, že to takto teda asi malo byť, no strhlo sa to pomerne rýchlo a bolo nutné operatívne reagovať, čiže mám teraz za sebou dva hektické mesiace. V týchto dňoch trocha oddychujem po finalizácii albumu a už sa veľmi teším na živé hrania s kapelou,“ povedala Korček, ktorá chystá čoskoro i krst.

 

„Krstiť budeme 24. februára v Majestic Music Clube. V programe vystúpia Robo Roth, Silvia Josifoská, Jerguš Oravec a ďalší, po dlhej dobe sa na jednom pódiu stretneme aj s Made II Mate. S nimi si, samozrejme, neodpustíme návrat do našich starých čias. Práve sa v týchto dňoch dohadujeme, čo v MMC spolu „odpálime“, na ktoré piesne si po dlhej dobe zaspomíname,“ uzavrela Korcek.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona