Katarína Knechtová zverejnila video k piesni Bezpečné priepasti

NETKY.SK • 6 November 2015, 12:48 • 2 min
Katarína Knechtová zverejnila video k piesni Bezpečné priepasti

BRATISLAVA - Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová zverejnila prostredníctvom služby YouTube videoklip ku skladbe Bezpečné priepasti, ktorá je súčasťou jej nového albumu Prežijú len milenci. Hlavnú a jedinú postavu v ňom stvárnila práve bývalá členka skupiny Peha. Autorom scenára, režisérom a kameramanom videa je Jakub Gulyás, ktorý sa postaral aj o vizuálnu stránku už spomínaného albumu.

slovakia

left justify in out

Ako samotná speváčka uviedla, nakrúcanie ju bavilo a prvý raz sa vo filmových záberoch ukázala aj celkom bez mejkapu. Za najkrajšiu herečku v klipe však považuje prírodu. „Myslím si, že videoklip výborne vystihuje a podporuje hudobnú zložku albumu a najmä tejto piesne. Nakrúcali sme na rôznych miestach v Bratislave, ale aj v kameňolome v Borinke a v rôznych časových rozstupoch. Museli sme napríklad počkať, kým jeseň získa tú neopakovateľnú podobu a atmosféru akú má práve posledné dva týždne, aby sa dokrútili niektoré zábery,“ vysvetlila rodáčka z Prešova. Tridsaťštyriročná umelkyňa sa piesňou i videoklipom snažila vyjadriť súčasné medziľudské vzťahy.


Album je na trhu len krátko, no hudobníčka sa zatiaľ stretla s pozitívnymi reakciami. "Prežijú len milenci je môj najpestrejší album. Po prvý raz mi text napísala žena a po prvý raz mám na nahrávke aj svoje texty," uviedla interpretka v rozhovore pre agentúru SITA. Skladby z albumu, na ktorý fanúšikovia čakali štyri roky, čoskoro odznejú aj na turné po Slovensku. Od 20. do 24. marca sa postupne predstaví v Žiline, Bratislave, Košiciach a Prešove. "Možno pribudnú aj ďalšie koncerty, zatiaľ sme však naplánovali tieto štyri, ktoré sa budú konať v pekných sálach. Chcem prepojiť intímnu časť piesní s elektronikou a peknou svetelnou šou, aby ľudia mali emotívny zážitok z hudby, " prezradila speváčka, ktorá má na konte hity ako napríklad Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. „Okrem piesní z tohto albumu, chystáme aj nové verzie niektorých starších hitov so zaujímavými hudobnými nástrojmi, či zmeneným celkovým konceptom. Veľmi sa teším. Som totiž naozaj zvedavá, ako budú ľudia na moju trochu inú koncertnú podobu reagovať,“ dodáva Katka.


Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu s uznávaným producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom. Výsledkom ich spolupráce je album Tajomstvá (2012). V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. Tohtoročná hudobná novinka s názvom Prežijú len milenci obsahuje desať skladieb, ktoré interpretka nahrávala od roku 2012 a taktiež na nich spolupracovala s Eignerom. Album ponúka aj bonus, ktorým je krátkometrážny film Zem je guľatá (2013) režiséra Martina Kazimíra.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies