Katarína Knechtová vydá album Prežijú len milenci, chystá sa aj na turné

NETKY.SK • 14 Október 2015, 13:46 • 2 min
Katarína Knechtová vydá album Prežijú len milenci, chystá sa aj na turné

BRATISLAVA - Slovenská hudobníčka Katarína Knechtová plánuje vydať 21. októbra album Prežijú len milenci. Novinka vznikala tri roky, obsahuje desať piesní a tiež bonus - krátkometrážny film Zem je guľatá. V skladbe Kým budem nemá hosťuje Peter Bič, ktorý zahral na akustickú gitaru a dobro.

slovakia

left justify in out

"Predchádzajúci album Tajomstvá (2012, pozn. SITA), na ktorom som robila s Christianom Eignerom, nastavil latku tak vysoko, že som ju nemohla a ani nechcela podliezť. Môj základný cieľ bol vrátiť sa do polohy pesničkárky. Chcem vyvolať emóciu a preniesť ju na poslucháčov. V tom mi muzika dáva najväčší zmysel. Povedala som si, že sa nebudem v ničom brzdiť, že nechcem, aby album znel v jednotnej línii a že chcem robiť výlučne s ľuďmi, ktorí by tomu mohli rozumieť. S Christianom bola tentoraz spolupráca ešte lepšia, nádherná, priateľská," uviedla speváčka.


Rodáčka z Prešova je tiež autorkou hudby. S textami jej pomohli Martin "Fefe" Žúži z kapely Hex, Rasťo Kopina z Nocadeň, Vlado Krausz a Silvia Kaščáková. Na produkcii sa podieľali Vlado "Randy" Gnepa, Peter "Ďuďo" Dudák zo spomínanej skupiny Hex, Martin Šrámek, Andrej Hruška, Niko Stössl a Christian Eigner. Niektoré skladby produkovala sama interpretka. "Album je členitý, hudobne a žánrovo rôznorodý. Súvisí to s mojím hudobným vývojom a projektmi, ktoré som za posledné tri roky absolvovala. Po samploch a tvrdej štúdiovej práci na albume Tajomstvá som s kapelou absolvovala akustické turné a následne turné s Cigánskymi Diablami. Čiže spolupráce, ktoré boli protipólom k tomuto modernému zvuku a návratom k akustickým nástrojom. Práve to bolo pre mňa inšpiráciou, pretože som chcela mať na albume obsiahnuté obe tieto polohy," prezradila Knechtová.


Na novinke pracoval aj Jakub Gulyás. "Na vizuálnej stránke albumu, cez fotografie, teaser až k albumu som spolupracovala s Jakubom Gulyásom. Pre nás oboch to bola výzva. Chcela som vytvoriť prienik medzi hudobnou a vizuálnou stránkou, vytvoriť niečo nové a výtvarne zaujímavé, v polohe, v akej ma fanúšikovia ešte nevideli," uzavrela 34-ročná hudobníčka, ktorá už naplánovala na budúci rok štyri koncerty na podporu albumu Prežijú len milenci. Od 20. do 24. marca sa zastaví v Žiline, Bratislave, Košiciach a Prešove.


Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou začínajúcej skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 speváčka nadviazala spoluprácu so spomínaným Christianom Eignerom a nahrali album Tajomstvá. V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes.

Termíny Prežijú len milenci tour 2016:
20. marca - Žilina, Dom odborov
21. marca - Bratislava, Ateliér Babylon
23. marca - Košice, Historická radnica
24. marca - Prešov, PKO

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies