Katarína Knechtová chystá nový koncertný program, v skúšobni občas potajme plače

NETKY.SK • 9 Február 2016, 17:26 • 2 min
Katarína Knechtová chystá nový koncertný program, v skúšobni občas potajme plače

BRATISLAVA - Speváčka a skladateľka Katarína Knechtová pripravuje výnimočné turné. V rámci "Prežijú len milenci tour", s ktorým precestuje Slovensko od Bratislavy po Prešov, predstaví svoje piesne v úplne novom šate a v sprievode malého orchestra.

slovakia

left justify in out

Na koncertom pódiu bude účinkovať spolu s hráčmi na kontrabase, banje, husliach, violončele, či na dvoch klavíroch. S Katkou vystúpi aj harfista Michal Matejčík, ktorý koncertoval napríklad s Georgeom Michaelom. Nové aranžmány hitom obľúbenej speváčky vytvára hudobník Adam Kuruc. Z koncertného programu plánuje Katka Knechtová vydať aj live CD.

 

"Je to výnimočný projekt, na ktorom intenzívne pracujem už od vydania albumu. Mala som šťastie na úžasného človeka Adama Kuruca, ktorý má neuveriteľný aranžérsky cit pre moje piesne, takže dostávajú celkom nové aranžmány a tým aj hudobný rozmer," uviedla pre médiá Katarína Knechtová, v ktorá v týchto dňoch usilovne chystá v skúšobni program turné s malým orchestrom v zaujímavom zložení. "Okrem bicích, gitár a basy je v obsadení aj kontrabas, banjo, husle, violončelo, harfa a dve pianá. Nie sú to jednoduché piesne. Takže okrem vzájomného zohrávania sa na skúškach je veľmi dôležitá príprava každého z nás v domácom prostredí. Skrátka musíme cvičiť. Na spoločných skúškach je to však pre mňa tak silne emotívne, že občas tíško potajme plačem," priznáva speváčka.

 

Na koncertoch zaznejú predovšetkým skladby z nového albumu Kataríny Knechtovej Prežijú len milenci, chýbať nebude úspešný singel Bezpečné priepasti. Fanúšikovia sa môžu tešiť aj na staršie hity, avšak v novom šate. "Scénu prispôsobujeme piesňam. Celková vizuálna stránka je vymyslená tak, aby podčiarkla hudbu ako takú, ale neodvracala pozornosť. Dávame si záležať na každom detaile," podčiarkuje perfekcionalistka Katka s tým, že je zvedavá, ako publikum prijme jej novú hudobnú polohu.

 

"Je to naozaj netradičný projekt, na ktorý som čakala niekoľko rokov. V takejto zostave budeme koncertovať naozaj zriedka. Som rada, že mám tú česť hrať s muzikantmi ako Michal Matejčík," poznamenala na margo talentovaného harfistu a ocenila príležitosť spolupracovať s aranžérom Adamom Kurucom, ktorý pôsobí prevažne v zahraničí. "Spoločne sme sa stretli počas práce na albume Lucie Bílej a 'sadli sme si'. Medzi jeho výnimočné práce patrí napríklad i hudba k počítačovej hre Mafia 2... No a z toho výnimočného koncertného programu by mal vzniknúť aj album. Zatiaľ má pracovný názov Živá KK," uzavrela speváčka.

 

Katarína Knechtová vystúpi s Prežijú len milenci tour v siedmich slovenských mestách - Žilina (20.3.), Bratislava (21.3.), Košice (23.3.), Prešov (24.3.), Dolný Kubín (31.3.), Prievidza (1.4.), Trenčín (23.6.). Vstupenky sú dostupné v sieti predpredaj.sk alebo v miestach konania koncertov. TASR informovala Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies