Katarína Knechtová a Šarišan s projektom Puto zožali v Bratislave veľký úspech

NETKY.SK • 6 November 2018, 08:26 • 2 min
Katarína Knechtová a Šarišan s projektom Puto zožali v Bratislave veľký úspech

BRATISLAVA - Bratislavský Istropolis bol v pondelok večer miestom záverečného vystúpenia prešovskej speváčky Kataríny Knechtovej a prešovského folklórneho súboru Šarišan s koncertným projektom Puto. Umelcom tlieskal na turné Prešov, Žilina, Košice a Bratislava, kde si vyslúžili standing ovation.

slovakia

left justify in out

Divák si pred vystúpením kládol otázku, či je možné prepojenie mainstreamového popu a ľudovej tanečnej a speváckej tvorby. Odpoveď, ktorú po poldruha hodine dostal, bola kladná. Celá konštrukcia a prepojenie zdanlivo veľmi odlišných žánrov bola dielom choreografa a režiséra Jaroslava Moravčíka.

 

 

V dramaturgickom scenári sa Knechtovej hity Isabel, FEA, Za tebou, Zmier svetlo s tmou, Zem je guľatá, Slnečná balada, Motýľ hlavolam, Spomaľ, Muoj Bože, Les či Prežijú len milenci striedali s ľudovkami ako Ach šerdečko mojo, s tancami Šariš polka, Čapašnici, Svadba a záverečným blokom ľudoviek v podaní Kataríny, medzi nimi A dze idzeš Heľenko. Ohlas publika a potlesk postojačky boli silné.

 

"Myšlienkou na tento projekt som sa zaoberala už možno päť rokov, necítila som sa však pripravená na takýto veľký projekt. Okrem toho mám aj rešpekt pred folklórom, je to úplne iný žáner, aj spievanie ľudových piesní je celkom iné a pri prepájaní týchto žánrov sa pohybuješ opäť na hrane. Je to pre mňa veľká výzva a zároveň veľká zodpovednosť. Tentokrát to vyšlo a všetko do seba zapadlo," povedala Katarína.

 

"V žiadnom prípade som nečakala, že to bude mať takú pozitívnu spätnú väzbu, ja sama som si nebola istá, ako môžu reagovať ľudia. Napriek tomu, že som o tom rozprávala dosť dlho, v podstate štyri mesiace prostredníctvom médií, vedela som, že divák, ktorý príde na predstavenie, aj tak nevie, na čo ide. My sa pohybujeme na hrane, čo mám najradšej, nie je to muzikál, ani klasický koncert, ani divadelné predstavenie. Tie žánre sa počas predstavenia konceptuálne prepájajú, čo je pre mňa fantastický zážitok a milujem to, keď vidím, aký emočný dopad to má na diváka. Je to pre mňa fascinujúce, a práve preto to má zmysel," doplnila k projektu Knechtová.

 

Na záver dodala: "Všetci ľudia, ktorí boli do tohto projektu zainteresovaní, spĺňali moju víziu a ja som im za to veľmi vďačná."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies