Katarína Knechtová a Cigánski diabli vyrazia na miniturné

NETKY.SK • 2 December 2016, 13:14 • 2 min
Katarína Knechtová a Cigánski diabli vyrazia na miniturné

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a hudobníčka Katarína Knechtová a formácia Cigánski diabli absolvujú v decembri spoločné vianočné miniturné. Na šnúre s názvom Diabolsky dobré Vianoce ich bude sprevádzať 100-členný Cigánsky symfonický orchester z Budapešti. Účasť na koncertoch potvrdil aj český husľový virtuóz Jaroslav Svěcený.

slovakia

left justify in out

Unikátne hudobné podujatie zavíta najprv v piatok 9. decembra do Košíc a miestnej Angels Arény. Nasledovať bude bratislavská Aegon Aréna NTC, kde sa interpreti predstavia v nedeľu 11. decembra. Poslednou slovenskou zastávkou budú Nové Zámky a tamojšia Športová hala Milénium, kde sa uskutoční koncert v nedeľu 8. januára. Hudobníci sa neskôr predvedú aj v Českej republike, kde vystúpia v pondelok 13. marca v pražskej Lucerne.


Katarína Knechtová sa v roku 1996 stala členkou skupiny IMT Smile, ktorá s ňou v zostave vydala prvý počin Klik-klak (1996). Ich cesty sa však rozišli a Knechtová založila kapelu Peha. Táto formácia vydala štyri štúdiovky - Niečo sa chystá (1999), Krajinou (2001), Experiment (2003) a Deň medzi nedeľou a pondelkom (2005). Držiteľka niekoľkých speváckych ocenení sa v roku 2008 vydala na sólovú dráhu. Jej prvý album Zodiak (2008) obsahuje piesne ako Vo svetle žiariacich hviezd, V tichu či Muoj Bože. V roku 2010 nadviazala spoluprácu s producentom a koncertným bubeníkom Depeche Mode Christianom Eignerom a nahrali album Tajomstvá (2012). V roku 2012 tiež vydala eponymnú štúdiovku s kapelou The Cubes. Na konte má aj albumy Prežijú len milenci (2015) a Premeny, ktorý vyšiel v októbri.


Orchester Cigánski diabli, v zahraničí známy aj ako Gypsy Devils, zaznamenal obrovský ohlas nielen u publika, ale aj u hudobnej kritiky. Za sebou majú napríklad vystúpenia v prestížnych koncertných sálach ako je Berlínska filharmónia či Istanbulský Is Sanat, ale predstavili sa aj v Južnej Kórei, Anglicku, Austrálii, Kanade, Japonsku alebo Číne. Na konte majú albumy Cigánski diabli (2007), Diabolské Vianoce (2007), Dobré časy (2008), Adagio & Furioso (2010) a Carmen (2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies