Katarína Knechtová a Cigánski diabli vyrážajú na spoločné turné

NETKY.SK • 26 August 2014, 10:12 • 2 min
Katarína Knechtová a Cigánski diabli vyrážajú na spoločné turné

BRATISLAVA – Fúziu dvoch hudobných žánrov ponúkne spoločné turné speváčky Kataríny Knechtovej s orchestrom Cigánski diabli. S originálnym koncertom sa na turné Katarína Knechtová & Cigánski Diabli Tour 2014 predstavia v 14 slovenských mestách.

slovakia

left justify in out

Prvým mesto turné bude Rožňava (12.10.), ďalšími potom Vranov nad Topľou (20.10.), Považská Bystrica (27.10.), Modra (28.10.), Bardejov (29.10.), Humenné (9.11.), Košice (10.11.), Trenčín (11.11.), Nitra (17.11.), Trnava (18.11.), Púchov (19.11.), Žilina (24.11.), Martin (25.11.), záverečným bude spoločný koncert 8. decembra v Bratislave.   
      

„Na turné sa veľmi teším, pretože je to opäť niečo nové. Spojenie týchto žánrov vnímam jednoznačne výnimočne a spolupráca s Cigánskymi Diablami je pre mňa veľkou výzvou, pretože spojíme dva rôzne svety. Veľmi sa teším, že budem spievať cigánske pesničky. Navyše, osobne pridám aj nejaké ľudové piesne, osobitne z môjho regiónu, teda zo Šariša,“ teší sa Katka Knechtová. „Hudobné zoskupenie Katarína Knechtová & Cigánski Diabli očarí originálnou hudobnou šou celé Slovensko. Fanúšikovia Katky Knechtovej sa môžu tešiť na originálne verzie hitov Za Tebou, Spomaľ, Muoj Bože, Naveky, Keby, Zmier svetlo s tmou či Hlava vinná, telo nevinné. Na 14 koncertoch zaznie aj duet so Silviou Šarközi a samozrejme skvelé výkony Cigánskych Diablov s bravúrnym cimbalovým majstrom Ernestom Šarközim." 
      

„S Katkou Knechtovou sa poznáme už zopár rokov, stretávali sme sa na mnohých prestížnych spoločenských akciách. Veľmi sa tešíme na spoločné turné. Spája nás premyslenosť Katkiných skladieb, umelecká hĺbka textov, kompozícia a postoj k umeniu a hudbe,“ konštatuje umelecký vedúci Cigánskych Diablov Ernest Šarközi.
      

Výnimočné spojenie popu a dynamickej gypsy hudby je zárukou nevšedného a unikátneho hudobného zážitku. „Sme kolegovia, ktorí sa rešpektujú. Mali sme príležitosť párkrát sa stretnúť na rôznych podujatiach, napríklad na výstave Expo v Šanghaji, kde sme reprezentovali Slovensko. Verím, že sa počas tejto spolupráce viac spoznáme a spriatelíme. Koncert bude naozaj pestrý,“ dodáva Katarína Knechtová.
      

Na koncertoch nebudú chýbať ani originálne ľudové piesne v podaní oboch uznávaných interpretov. Vstupenky sú už dostupné v sieti Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona