Katarína Kerekesová predstaví v Bratislave svoju tvorbu

NETKY.SK • 17 Február 2015, 17:24 • 2 min
Katarína Kerekesová predstaví v Bratislave svoju tvorbu

BRATISLAVA - V bratislavskom kine Foajé sa vo štvrtok 19. februára od 19:00 uskutoční prezentácia tvorby slovenskej animátorky a režisérky Kataríny Kerekesovej, ktorá sa na podujatí osobne zúčastní. Podujatie organizujú usporiadatelia Medzinárodného festivalu animovaných filmov Fest Anča.

slovakia

left justify in out

Záujemcovia budú môcť v kine Foajé spoznať Kerekesovej staršie diela, napríklad Milenci bez šiat (1996), Pôvod sveta (2002) či hudobný animovaný film Kamene (2010), ktorý získal Národnú filmovú cenu Slnko v sieti za najlepší animovaný film. Režisérka prinesie rozličné materiály a rekvizity, ktoré boli dôležitou súčasťou produkcie jej audiovizuálnych diel. Diváci tak nazrú do zákulisia jej tvorby ako aj do výrobného procesu animovaného seriálu Mimi a Líza a dozvedia sa novinky o tvorbe jeho ďalších častí. Autorka prezradí aj zaujímavosti o projektoch, ktoré momentálne chystá, napríklad nový detský seriál Websterovci. 

Katarína Kerekesová sa narodila v roku 1974 v Žiline. Je absolventkou animovanej tvorby na Vysokej škole múzických umení v Bratislave, kde ukončila aj doktorandské štúdium. Okrem tvorby animovaných filmov sa venuje aj ilustrácii a voľnej maľbe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies