Katarína Ivanková si užíva pôsobenie na voľnej nohe

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 09:53 • 2 min
Katarína Ivanková si užíva pôsobenie na voľnej nohe

BRATISLAVA - Slovenská herečka Katarína Ivanková si nevie vynachváliť divadlo na voľnej nohe. Takýto spôsob života jej podľa vlastných slov absolútne vyhovuje.

slovakia

left justify in out

Mladá rodáčka z Čadce je dnes členkou Radošinského naivného divadla a diváci ju v súčasnosti môžu vidieť i na doskách Teatra Wüstenrot v komediálnom predstavení Top Secretárka. „Žiť na voľnej nohe ma mnohému naučilo. Naučila som sa manažovať samu seba, rozbehla som projekty, o akých som vždy snívala, neustále sa zdokonaľujem v speve, tanci a herectve,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Ivanková sa chce na verejnosti prezentovať v tom najlepšom svetle. „Uvedomujem si, že všetko je teraz len o mojej šikovnosti. Podnikám so sebou, podnikám so svojím telom, telo je môj materiál a výsledkom toho, ako so sebou pracujem, je, že si ma niekto objedná, pochváli ma a povie mi 'Kati, toto rob, lebo toto ti strašne pristane',“ podotkla sympatická hnedovláska, ktorá popri divadelných aktivitách podniká so svojou kabaretno-muzikálovou skupinou Sense.

 

Talentovaná interpretka na sebe pracuje skutočne dennodenne. „Myslím, že takto šikovnou by som sa nestala, keby som sa uhniezdila niekde v angažmá. Teraz mám doslova vrtuľu v zadku,“ zasmiala sa. „Chodím každý deň na balet, robím hot jogu, trikrát týždenne behám... Keby som totiž systematicky netrénovala, tak nedosiahnem potrebnú úroveň. Moje pôsobenie si vyžaduje spev aj tanec dokopy. Keď si dám mesiac pauzu a nebehám alebo nechodím na tréningy, automaticky pociťujem, ako mi odchádza kondícia. Stačí chvíľočka a veľmi ťažko sa do nej vraciam,“ priblížila. „Vytvorila som si vlastný systém. Večer buď predstavenie, event alebo nejaký koncert, doobeda angličtina a cez deň tréningy a hodiny spevu. Tento systém mi funguje fantasticky a mám ho rada,“ poznamenala.

 

Okrem pohybových aktivít a angličtiny Ivankovú nedávno zaujal tiež manažment. „Chcela by som vyštudovať aj ekonomickú školu, aby som bola vzdelaná, aby som sa nepohybovala len vo svete, kde hrám, ale aby som žila v realite. Aby som vedela vypočítať dane, aby som vedela, koľko, čo a ako. Herci bývajú totiž zasnení. Sú to umelci, ktorí často ani nevedia, koľko čo stojí, žijú v tom svojom svete,“ priblížila.

 

Ako však zaneprázdnená herečka priznala, štúdium na vysokej škole by momentálne podľa vlastných slov nestíhala. „Je mi jasné, že musím medzi vystupovaním, divadlom a štúdiom urobiť určitý kompromis. Viem si však predstaviť, že by ma ekonómia mohla baviť - okrem matiky, matika je prúser, to sa musím s nimi dohodnúť, či sa nedá napísať mi štyri mínus bez toho, aby som sa musela učiť,“ zasmiala sa. „Pokiaľ to časovo nepôjde, tak si urobím iba kurz. Nebudem to siliť, pretože sa naozaj nedá robiť veľa vecí stopercentne naraz,“ uviedla. „Možno, keď budem na materskej, tak sa pustím aj do školy - budem polroka, rok na materskej, budem sa venovať bábätku a popritom online študovať a písať si práce na počítači, kým mi dieťa bude spať. Všetko sa dá, keď sa chce,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies