Katarína Ivanková rada cestuje za svojimi divákmi

NETKY.SK • 1 Marec 2018, 10:00 • 2 min
Katarína Ivanková rada cestuje za svojimi divákmi

BRATISLAVA - Slovenská herečka Katarína Ivanková s divadlom rada cestuje za ľuďmi po Slovensku.

slovakia

left justify in out

Popri predstaveniach sa stihne i zrelaxovať a spoznať tamojšie zákutia. „Rada chodím nasať atmosféru do miestneho kostolíka a rada si dávam v daných mestách masáže. Keď uvidím nejaký salónik, tak sa tam zatúlam a ten výlet si spestrím niečím príjemným,“ povedala.

Najdôležitejšie pre ňu však je, že prichádza za svojimi divákmi. „To je na tom to čarovné. Oni si to neskutočne vážia, no niektorí herci žijúci v Bratislave majú problém za svojimi divákmi vycestovať, nechce sa im. Pritom nie je nič krajšie, ako spoznávať mentalitu divákov v rôznych mestách. Všade inak reagujú, a to je krásne, tá atmosféra a energia jednotlivých vystúpení,“ poznamenala Ivanková, ktorú môžu záujemcovia a záujemkyne v súčasnosti vidieť po boku Zuzany Tlučkovej, Petra Kočiša, Marcela Ochránka, Thomasa Puskailera a ďalších v hre Horúca sprcha Divadla Komédie, kde stvárňuje nymfomanku. „Človek si to môže nejako prvoplánovo predstaviť, no moje prevedenie je také hravé, trošku kaskadérske, rozpohybované, je to veľmi zaujímavé. Toto predstavenie hrávame pravidelne v Dome kultúry Ružinov a cestujeme s ním po celom Slovensku,“ prezradila herečka.

Okrem toho pripravujú i ďalší projekt, muzikál Kubo na počesť Jozefa Kronera. „Premiéru máme v máji v Piešťanoch. Bude tam veľmi veľa interpretov, hercov, tanečníkov. Už v tejto chvíli máme naplánovaných 40 predstavení po celom Slovensku,“ uviedla Ivanková, ktorá si v muzikáli zahrá matku.

Známa herečka, ktorá sa dostala do povedomia širokej verejnosti aj hlavnou úlohou v muzikáli Frida, svojimi výkonmi dokazuje, že jej je blízka ako tragédia a dráma, tak i komédia. „Komédia je vďačná v tom, že keď sa trafí dobre charakter a človek v sebe nájde takú mieru komediálnosti, že je to sympatické a hravé, tak je to úžasné. Ako sa zároveň hovorí, komediálny herec zvládne aj tragickú rovinu, pričom naopak to nebýva také časté. Hercom, ktorých parketa sú tragické hry, ide komédia oveľa ťažšie. Mňa vždy považovali za komediantku, asi tou mojou energiou, ale veľmi dobre sa mi vždy hrali aj tragické veci. Niektorí mi hovoria, že mám robiť komédie, iným sa páčim ako Frida, záleží na vkuse. Poznám ľudí, ktorí na komédie ani nechodia, chcú ťažké veci, chcú očistiť svoje srdce cez nejakú bolesť, ktorú vidia na javisku. Komédia je zas o energii a veselosti a súčasný divák sa často chce hlavne uvoľniť a odpočinúť si. Preto teraz vzniká toľko komédií. Je to vďačný žáner,“ uzavrela.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona