Katarčanov neznepokojili Zwanzigerove komentáre

NETKY.SK • 23 September 2014, 08:22 • 2 min
Katarčanov neznepokojili Zwanzigerove komentáre

DAUHA - Katarskí organizátori zobrali na vedomie medializované komentáre nemeckého člena výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Thea Zwanzigera, ale nemajú obavy, či sa majstrovstvá sveta o osem rokov naozaj uskutočnia v spomenutej ázijskej krajine. Jedinou neznámou podľa nich zostáva ročné obdobie.

slovakia

left justify in out

"Katar bude hostiť MS 2022 napriek vyhláseniam doktora Zwanzigera, ktoré boli jeho osobným názorom a nie stanoviskom FIFA. Zaoberáme sa len otázkou ´kedy?´. Problém ´či´ vôbec neprichádza do úvahy. V lete alebo v zime - budeme pripravení. Preukázali, že šampionát v letných mesiacoch by bol možný vďaka chladiacej technológii," uviedol šéf mediálneho oddelenia OV Nasser Al-Khater. 

 

"Osobne si myslím, že svetový šampionát 2022 sa napokon neuskutoční v Katare," citoval slová 69-ročného niekdajšieho šéfa národného zväzu DFB Zwanzigera nemecký Bild. "Lekári hovoria, že si nezoberú na zodpovednosť, aby sa záverečný turnaj MS uskutočnil v lete za daných okolností a nevyhovujúcich klimatických podmienok," doplnil Zwanziger. 

 

FIFA ponúkla mesiace november a december ako prípadné termíny pre spomenutý svetový šampionát. Šéf FIFA Sepp Blatter sa opakovane vyjadril, že MS 2022 sa nemôžu konať v letných mesiacoch pre extrémne teplotné podmienky v Katare. Organizátori prisľúbili vybudovať klimatizované štadióny. Prípadný presun šampionátu na zimné mesiace naráža na odpor asociácie združujúcej európske futbalové kluby (ECA). Tá žiada presvedčivé argumenty a dôvody od FIFA, aby súhlasila so zimným termínom. Problémom by totiž bola prestávka v ligových súťažiach, ktorá by trvala až dva mesiace. 

 

Generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA) Gianni Infantino na kongrese UEFA v Astane pripomenul, že rozhodnutie o termíne MS 2022 s definitívnou platnosťou padne najneskôr v marci budúceho roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies