Katarčania žalujú Zwanzigera za urážku na cti

NETKY.SK • 11 Júl 2015, 14:55 • 2 min
Katarčania žalujú Zwanzigera za urážku na cti

BERLÍN - Katarská futbalová asociácia podala na súd v Düsseldorfe žalobu na bývalého prezidenta Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Thea Zwanzigera.

slovakia

left justify in out

Funkcionári z krajiny Perzského zálivu podľa agentúry dpa žalujú niekdajšieho člena exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) za urážku na cti, ktorej sa mal dopustiť v súvislosti s kontroverzným pridelením svetového šampionátu v roku 2022 Kataru.

 

Organizátori MS 2022 obvinili Zwanzigera za výrok, že "svetový futbal je napadnutý katarskou rakovinou". Sedemdesiatročný nemecký funkcionár je ostrým kritikom rozhodnutia FIFA, ktorá sa rozhodla prideliť futbalový "mundial" maličkej ázijskej krajine. Zwanziger reagoval na žalobu pokojne, denníku Frankfurter Allgemeine Zeitung povedal, že zo strany Kataru ide o ďalší mylný úsudok.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies