Katar vyhlásil tender na výstavbu metra v hlavnom meste Dauhá

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:36 • 2 min
Katar vyhlásil tender na výstavbu metra v hlavnom meste Dauhá

Katar vyhlásil tender na výstavbu metra v hlavnom meste Dauhá - Doprava Katar, ktorý bude v roku 2022 hostiť Majstrovstvá sveta vo futbale, vyzval dnes domáce a zahraničné spoločnosti na predkladanie ponúk na projekt výstavby metra v hlavnom meste Dauhá.

slovakia

left justify in out

img

Katar, ktorý bude v roku 2022 hostiť Majstrovstvá sveta vo futbale, vyzval dnes domáce a zahraničné spoločnosti na predkladanie ponúk na projekt výstavby metra v hlavnom meste Dauhá. V prvej fáze by sa malo postaviť zhruba 22 kilometrov tunelov a 15 staníc.
      Oznámenie železničnej spoločnosti Qatar Railways Company (QRail) neuvádza žiadne finančné údaje o projekte, avšak podľa informácií jedného z predstaviteľov firmy by celkové náklady na projekt so 100 stanicami mohli dosiahnuť v prepočte 35,7 miliardy USD (25,04 miliardy eur).
      Katar, ktorý je najväčším vývozcom skvapalneného zemného plynu (LNG) na svete, plánuje investovať v najbližších piatich rokoch do stavebných a energetických projektov vyše 125 miliárd USD. Zhruba 11 miliárd USD chce napríklad investovať do výstavby nového medzinárodného letiska, 5,5 miliardy USD do projektu prístavu a 1 miliardu USD do dopravného koridoru v Dauhá. Na výstavbu ciest plánuje vyčleniť 20 miliárd USD.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies