Katar v Británii investuje miliardy libier

NETKY.SK • 27 Marec 2017, 16:45 • 2 min
Katar v Británii investuje miliardy libier

LONDÝN - Katar plánuje do piatich rokov investovať v Británii okolo 5 miliárd libier (5,79 miliardy eur). Uviedol to dnes katarský minister financií Ali al-Emádi.

slovakia

left justify in out

"Katar investuje na britskom trhu do troch až piatich rokov 5 miliárd libier," povedal minister pre agentúru Reuters na okraj investičného fóra v Londýne. Uviedol to krátko po tom, ako šéf štátneho investičného fondu Qatar Investment Authority (QIA) oznámil, že aj po odchode Británie z Európskej únie bude dostatok príležitostí na investovanie do ostrovnej krajiny. Išlo by najmä o investície do infraštruktúry, ale aj do oblasti zdravotnej starostlivosti či informačných technológií.

 

Katar patrí k jedným z najvýznamnejších investorov v Británii, najmä v Londýne, kde vlastní viaceré nehnuteľnosti, ako napríklad mrakodrap Shard, luxusný obchodný dom Harrods či viacero luxusných hotelov. Neskôr sa svoje investície rozhodol diverzifikovať a dokúpil napríklad podiely v maloobchodnom reťazci Sainsbury či v kľúčovom letisku Heathrow.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona