Katar obnovil diplomatické vzťahy s Iránom: Ich veľvyslanec sa vráti do Teheránu

NETKY.SK • 24 August 2017, 08:15 • 2 min
Katar obnovil diplomatické vzťahy s Iránom: Ich veľvyslanec sa vráti do Teheránu

DUBAJ - Katar obnovil plné diplomatické vzťahy s Iránom a ignoroval tak snahy arabských štátov o väčšiu izoláciu islamskej republiky.

slovakia

left justify in out

Katarský minister zahraničia oznámil, že ich veľvyslanec sa vráti do Teheránu. Katar stiahol svojho veľvyslanca z Iránu začiatkom roka 2016 po tom, ako poprava prominentného šiitského duchovného v Saudskej Arábii vyvolala útoky na dve saudskoarabské diplomatické zastupiteľstvá v Iráne.

Katar vo vyhlásení uviedol, že jeho krok "vyjadruje snahy o posilnenie bilaterálnych vzťahov s Iránskou islamskou republikou vo všetkých oblastiach". Iránske médiá tento vývoj udalostí potvrdili.

Katar a Irán spoločne využívajú obrovské podmorské zásoby zemného plynu, čo si vyžaduje komunikáciu medzi oboma krajinami. Po začiatku diplomatického sporu Kataru s arabskými štátmi v júni posielal Teherán maličkej púštnej krajine dodávky potravín.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona