Katar investuje do talianskych firiem približne 1 miliardu eur

NETKY.SK • 20 November 2012, 08:02 • 2 min
Katar investuje do talianskych firiem približne 1 miliardu eur

Katar investuje do talianskych firiem približne 1 miliardu eur - Svet Katar schválil investíciu v hodnote približne 1 miliardy eur do talianskych firiem a podporil tak úsilie vlády Maria Montiho o oživenie ekonomiky. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Katar schválil investíciu v hodnote približne 1 miliardy eur do talianskych firiem a podporil tak úsilie vlády Maria Montiho o oživenie ekonomiky. Informovala o tom agentúra Reuters.
      Taliansko sa pridalo na rastúci zoznam európskych krajín, ktoré prejavili záujem o katarské peniaze s cieľom podporiť domáci priemysel. S týmto cieľom dnes taliansky premiér Monti podpísal počas návštevy Kataru dohodu o vytvorení spoločného podniku medzi talianskym strategickým investičným fondom FSI a katarským štátnym investičným fondom Qatar Holding. Ako uviedol FSI, spoločný podnik s názvom IQ Made in Italy Venture by mal investovať do viacerých sektorov hospodárstva vrátane potravinárstva, módy a luxusného tovaru, výroby nábytku a dizajnu, cestovného ruchu a zábavného priemyslu.
      Celkový kapitál spoločného podniku bude predstavovať 2 miliardy eur, pričom obe strany sa na ňom v nasledujúcich štyroch rokoch budú podieľať rovnakým dielom. Počiatočný kapitál by mal dosiahnuť 300 miliónov eur. Katar okrem toho pripravuje podpísanie ďalšej dohody s Talianskom, v rámci ktorej by mal podporiť malé a stredné podniky. Na tejto investícii v celkovej hodnote 1 miliarda eur by sa mal blízkovýchodný štát podieľať sumou 500 miliónov eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies