Katapult vydávajú po šiestich rokoch nový album

NETKY.SK • 28 Október 2016, 15:36 • 2 min
Katapult vydávajú po šiestich rokoch nový album

PRAHA - Česká rocková kapela Katapult vydáva po šiestich rokoch novú štúdiovku s názvom Kladivo na život. Novinka prichádza na trh dnes, pričom vychádza na CD aj na vinyle. Nachádza sa na nej dovedna deväť skladieb, vrátane titulného singla, ktorý formácia predstavila v júni.

slovakia

left justify in out

"Človek je v živote buď kladivo alebo nákova, do ktorej život búši. My v titulnej piesni jasne hovoríme, že sme kladivo a nikto na nás nemá,“ priblížil význam skladby frontman skupiny Oldřich Říha, ktorý je autorom väčšiny nových piesní. V prípade jednej skladby použil text básnika Františka Gellnera, pričom pri Kladive na život sa inšpiroval slovami Johanna Wolfganga Goetheho. Textársky sa na nahrávke podieľal aj Jiří Suchý, a to v skladbe To všechno odnes čas.


Kapela Katapult vznikla v roku 1975 v Plzni, pričom pôvodne sa volala Mahagon. Jadro formácie tvorila dvojica Oldřich Říha (spev, gitara) a zosnulý basgitarista Jiří "Dědek“ Šindelář. Debutovali v roku 1978 eponymným albumom, po ktorom nasledovali nahrávky ako 2006 (1980), …A co rock'n'roll!!! (1989), Taste of Freedom (1990), Konec srandy (1999) či Všechno nebo nic (2005). Skupina sa po Šindelářovej smrti v roku 2009 na chvíľu rozpadla, no v tom istom roku ohlásila návrat na scénu a onedlho uviedla na trh štúdiovku Radosti života (2010). Na konte majú aj niekoľko živých nahrávok a kompilácií, pričom tú zatiaľ poslednú s názvom Best Of Katapult, Olda Říha - 50 Let Hraju Rock! vydali v roku 2013. Súčasnú zostavu Katapultu tvoria okrem 68-ročného Říhu tiež Andy Budka (basgitara) a Ondřej Timpl (bicie).

 



Tracklist albumu Katapult - Kladivo na život:
01 Kladivo na život
02 Smysl života
03 To všechno odnes čas
04 Pivní stíny
05 Osobní
06 Bleeding heart
07 Buldozer Stalinec
08 Všichni svatí
09 Čím starší tím mladší



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona