Katalánsky regionálny prezident Carles Puigdemont hlasoval v referende

NETKY.SK • 1 Október 2017, 12:13 • 2 min
Katalánsky regionálny prezident Carles Puigdemont hlasoval v referende

BARCELONA - Katalánsky regionálny prezident Carles Puigdemont hlasoval v dnešnom referende.

slovakia

left justify in out

Politik tak urobil v Cornella de Terri, keďže volebnú miestnosť v Sant Juli de Ramis, kde mal pôvodne hlasovať, obsadila polícia. Agentúre The Associated Press to potvrdil jeho hovorca. Regionálny viceprezident Oriol Junqueras už takisto hlasoval, pričom podľa TV3 si musel z rovnakého dôvodu ako Puigdemont nájsť inú volebnú miestnosť.

Polícia v Barcelone použila na rozohnanie davu gumené náboje. Niekoľko ľudí utrpelo zranenia. Demonštranti nechceli pustiť policajné autá, v ktorých sa nachádzali zhabané schránky na hlasovacie lístky. Muži zákona v regióne dnes už zadržali niekoľko osôb v súvislosti s referendom. Na niekoľkých miestach sa polícia dostala do potýčok s podporovateľmi referenda o samostatnosti Katalánska, ktoré centrálna španielska vláda považuje za protiústavné. Katalánski predstavitelia uviedli, že napriek snahám polície, sa podarilo otvoriť 73 percent volebných miestností.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies