Katalánski nacionalisti spálili španielsku ústavu

NETKY.SK • 7 December 2016, 08:08 • 2 min
Katalánski nacionalisti spálili španielsku ústavu

MADRID - Katalánski nacionalisti, účastníci protestnej akcie pred samosprávou obce Rubí neďaleko Barcelony, spálili výtlačok španielskej ústavy. Stalo sa tak včera, keď bol v Španielsku Deň ústavy.

slovakia

left justify in out

Mladí nacionalisti zo skupiny JNC demonštrovali v obci proti tomu, že jej vedenie usporiadalo slávnosť pri príležitosti 38. výročia ratifikácie španielskej ústavy.

 

V Katalánsku sa však vo viac ako 350 miestnych samosprávach dnešný deň pracovného voľna nedodržal. Nielenže sa neusporiadali žiadne slávnosti, ale zamestnanci demonštratívne prišli do práce. Podľa slov tamojšieho vládneho splnomocnenca Enrica Milla to pre nich nebude mať žiadne právne dôsledky.

 

Oficiálna slávnosť sa konala v Madride, avšak chýbal na nej najvyšší katalánsky predstaviteľ Carles Puigdemont, ktorý by na budúci rok privítal plebiscit o nezávislosti regiónu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona