Katalánske školy si pripomenuli obeť pondelňajšieho útoku

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 15:33 • 2 min
Katalánske školy si pripomenuli obeť pondelňajšieho útoku

BARCELONA 21. apríla (SITA/AP) - Školy naprieč celým španielskym regiónom Katalánsko si v utorok piatimi minútami ticha uctili pamiatku učiteľa, ktorého počas predošlého dňa zabil na pracovisku 13-ročný chlapec vyzbrojený kušou a mačetou.

slovakia

left justify in out

Spomienkový obrad za účasti študentov a učiteľov sa dopoludnia konal aj v barcelonskej štvrti Sant Andreu, kde sa pondelňajší útok odohral. Na poludnie mali nasledovať zamestnanci verejných inštitúcií v Katalánsku, kde regionálna vláda po udalosti vyhlásila deň smútku.

 

Útok na strednej škole si okrem jednej obete vyžiadal zranenia dvoch ďalších učiteľov a dvoch študentov. Žiaden zo zranených nie je vo vážnom stave. Páchateľa zadržala polícia a podrobuje sa psychiatrickým vyšetreniam, stíhanie mu však nehrozí, keďže trestnoprávna zodpovednosť sa v Španielsku začína vo veku 14 rokov. Podľa výpovedí spolužiakov chlapec minulý týždeň pohrozil, že zabije všetkých učiteľov a potom spácha samovraždu. Totožnosť páchateľa polícia nezverejnila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies