Katalánci vzali banky útokom: Na protest z nich vyberajú peniaze

NETKY.SK • 20 Október 2017, 14:12 • 2 min
Katalánci  vzali banky útokom: Na protest z nich vyberajú peniaze

BARCELONA - Bankoví klienti v Katalánsku vyberajú peniaze z finančných inštitúcií, ktoré presunuli svoje oficiálne centrály do iných miest pre politickú krízu spôsobenú separatistickými ambíciami tohto regiónu.

slovakia

left justify in out

Chcú tak na ne, ako aj na španielsku vládu vyvinúť tlak.

Ľudia stáli v piatok v radoch pred pobočkami CaixaBank či Banco Sabadell a vyberali z bankomatov väčšinou 150 až 160 eur. Tieto sumy sú najbližšie číslu 155 odkazujúcemu na článok španielskej ústavy, ktorým chce vláda odobrať Katalánsku niektoré z jeho autonómnych právomocí. Cieľom je zabrániť jeho odtrhnutiu od Španielska.

V sobotu sa preto v Madride uskutoční mimoriadne zasadnutie vlády, ktoré sa bude zaoberať práve aktivovaním tohto článku. Španielska vláda a opoziční socialisti sa navyše dohodli, že v Katalánsku v januári usporiadajú regionálne parlamentné voľby.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies