Kastrovanie psov v rómskej osade sa stretlo s pochopením obyvateľov

NETKY.SK • 17 September 2014, 15:12 • 2 min
Kastrovanie psov v rómskej osade sa stretlo s pochopením obyvateľov

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Prvý pokus o kastrovanie premnožených túlavých psov v rámci dobrovoľníckeho Československého kastračného programu splnil v rómskej osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši svoj základný účel a stretol sa až s nečakane veľkou ústretovosťou a pochopením obyvateľov.

slovakia

left justify in out

„Po počiatočných obavách sme zostali veľmi milo prekvapení z vynikajúcej odozvy. Drvivá väčšina osadníkov nás už vyčkávala a dobrovoľne odovzdala svojich psov na odbornú kastráciu. Úsmevné bolo, keď si jeden psík dokonca sám nastúpil do auta,“ uviedla Jana Dvořáčková z miestneho útulku OZ Očami psa.
     

Zároveň vysvetlila, že nemá žiadny význam neustále odoberať množstvo túlavých psov z osád a plniť nimi útulky. Rómovia si hneď zadovážia ďalších, lebo súžitie so psami patrí akosi prirodzene k ich životnému koloritu. „Verím, že táto netradičná iniciatíva zapôsobí aj ako účinná osveta,“ zhodnotila pre TASR.
     

„V rámci tejto akcie bolo kastrovaných 89 psov, 11 mačiek a odobraných 8 dospelých psov, 23 šteniat a 8 mačiat nielen v liptovskomikulášskej osade Hlboké, ale aj v rómskej osade vo Važci. Škoda, že sa to nepodarilo zorganizovať v Pribyline. Snáď to vyjde niekedy nabudúce,“ dodala Dvořáčková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona