Kaspersky Lab: Severná Kórea infikovala kryptoburzu prvým malvérom pre MacOS

NETKY.SK • 24 August 2018, 15:00 • 2 min
Kaspersky Lab: Severná Kórea infikovala kryptoburzu prvým malvérom pre MacOS

MOSKVA – Severokórejskí hackeri infikovali kryptoburzu so škodlivým softvérom, ktorý funguje pre systémy Windows aj MacOS. Podľa spoločnosti Kaspersky Lab je to prvý malvér tohto druhu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V správe spoločnosti Kaspersky Lab sa uvádza, že malvér nazvaný "AppleJeus" sa dostal do systémov neidentifikovanej kryptoburzy po tom, ako si jej zamestnanec stiahol infikovanú aplikáciu. Aplikácia by mohla pochádzať od falošného vývojára s falošnými bezpečnostnými certifikátmi. Za celou akciou by mohla byť severokórejská hackerská skupina Lazarus Group.

 

img

 

V poslednom čase sa pokusy Severnej Kórey o krádež kryptomien stupňovali a boli viac či menej úspešné. Doteraz však systémy OS boli viac-menej bezpečné, avšak útočníci vyvinuli malvér, ktorý dokáže napadnúť aj macOS.

 

"Verzia pre Linux sa očividne blíži. Je to pravdepodobne prvýkrát, čo skupina APT používa malvér pre MacOS," uvádza Kaspersky Lab.

 

img

 

Tradičnými cieľmi útokov skupiny Lazarus bývajú juhokórejské burzy ako Bithumb, YouBit a Coinlink. Skutočnosť, že vyvinuli škodlivý softvér na infikovanie počítačov so systémom MacOS popri systéme Windows a popritom pravdepodobne vytvorili aj úplne falošnú softvérovú spoločnosť a softvérový produkt, aby mohli šíriť tento malvér bez zachytenia bezpečnostnými prostriedkami, tak musia v tejto operácii očakávať obrovské zisky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies