Kaspersky Lab: Objavili sme nový krypto malvér zameraný na podnikové siete

NETKY.SK • 28 Júl 2018, 14:00 • 2 min
Kaspersky Lab: Objavili sme nový krypto malvér zameraný na podnikové siete

MOSKVA – Výskumníci spoločnosti Kaspersky Lab odhalili novú formu cryptojacking malvéru, ktorý sa zameriava na korporácie vo viacerých krajinách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

PowerGhost je bezsúborový malvér, ktorý využíva natívne procesy systému na ovládnutie počítača a podľa informácií spoločnosti Kaspersky Lab sa údajne šíri v podnikových sieťach v Indii, Brazílii, Kolumbii a Turecku. Akonáhle sa tento škodlivý malvér dostane do počítača, začína ťažiť nezverejenú kryptomenu. Miner sa dokáže tajne dostať do veľkých firemných sietí a následne infikuje pracovné stanice aj servery.

 

img

 

Popularita cryptojackingu v posledných mesiacoch rýchlo stúpa a dnes sa tajné kódy na ťaženie kryptomien skrývajú v rôznych aplikáciách či na webových stránkach, aby bez povšimnutia využívali výpočtovú silu zariadení obetí. Tak ako všetko na tomto svete, aj tieto metódy sa časom čoraz viac vyvíjajú a sofistikujú.

 

"Zdá sa, že rastúca popularita a hodnota kryptomien láka kriminálnikov a núti ich vymýšľať nové spôsoby nelegálneho príjmu. Naše údaje ukazujú, že minery postupne nahrádzajú trójske kone a ransomvér," uviedla spoločnosť Kaspersky.

 

img

 

"PowerGhost vyvoláva nové obavy zo škodlivého softvéru na ťaženie kryptomien. Tento novoobjavený miner naznačuje, že kybernetický m kriminálnikom už nestačia spotrebitelia, ale obrátili svoju pozornosť aj na podniky. Tajné ťaženie kryptomien sa stane obrovskou hrozbou pre podnikateľov po celom svete," povedal hlavný bezpečnostný technik David Emm.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies