Kasparaitis získal právo reprezentovať rodnú Litvu, s Ruskom má na konte viacero úspechov

NETKY.SK • 21 Február 2017, 12:45 • 2 min
Kasparaitis získal právo reprezentovať rodnú Litvu, s Ruskom má na konte viacero úspechov

VILNIUS - Hokejový obranca Darius Kasparaitis v utorok získa právo reprezentovať rodnú Litvu. Už 44-ročný rodák z Elektrenai, ktorý strávil dlhé roky v zámorskej NHL a odohral v nej 863 zápasov základnej časti a 83 štartov pridal v play-off, v minulosti reprezentoval Rusko a získal s ním kompletnú olympijskú medailovú zbierku.

slovakia

left justify in out

Na profesionálnej úrovni hral naposledy v sezóne 2008/2009 v ruskom Petrohrade. V predchádzajúcich troch ročníkoch si zakaždým pripísal minimálne jeden štart v najvyššej litovskej súťaži vo vilniuskom tíme Hockey Punks a v utorok by mal nastúpiť v tomto mužstve opäť. Kasparaitis vlastní litovský pas, no právo reprezentovať svoju vlasť získa až štartom v štvrtej sezóne v domácej lige.

 

"Veľmi sa teším, že po utorkovom zápase budem mať možnosť reprezentovať Litvu. Ak zostanem v dobrej kondícii, v roku 2018 budem pripravený brániť česť Litvy na medzinárodnej scéne," povedal Kasparaitis pre agentúru Tass.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies