Kasína v Las Vegas začnú akceptovať virtuálnu peňažnú menu Bitcoin

NETKY.SK • 22 Január 2014, 06:43 • 2 min
Kasína v Las Vegas začnú akceptovať virtuálnu peňažnú menu Bitcoin

LAS VEGAS - Dvojica kasín v americkom meste Las Vegas začne od stredy akceptovať virtuálnu peňažnú menu bitcoin.

slovakia

left justify in out

Klienti ich prevádzok tak budú môcť túto online službu využívať pri platbe za jedlo, nápoje a hotelové izby. Pri samotných hazardných hrách však naďalej zostane platný iba americký dolár, informovala dnes agentúra AP.

D-Casino a najstaršie kasíno v meste Golden Gate budú bitcoiny prijímať na recepciách svojich hotelov, v obchodoch a reštauráciách. Derek Stevens, spoluvlastník jedného z kasín, uviedol, že táto myšlienka ho zaujala pred niekoľkými rokmi. Podľa neho na tento spôsob platby zanedlho prejdú aj ďalšie kasína, hoci úspešnosť projektu nedokáže predvídať.

Zákony štátu Nevada, v ktorom mesto leží, sa pravdepodobne tak skoro v prospech používania bitcoinov pri hazardných hrách nezmenia, domnieva sa predseda tamojšieho úradu pre kontrolu hazardného priemyslu. O túto zmenu zatiaľ prevádzkovatelia kasín neprejavili záujem. Bitcoin debutoval pred štyrmi rokmi a neustále si získava priazeň ľudí na celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona