Kaščákovi zamestnanci si ráno na budove kancelárii festivalu Bažant Pohoda našli nepekný odkaz

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 17:58 • 2 min
Kaščákovi zamestnanci si ráno na budove kancelárii festivalu Bažant Pohoda našli nepekný odkaz

Svätý Jur – Na zamestnancov najväčšieho slovenského festivalu Pohoda dnes ráno čakalo nemilé prekvapenie, na stene si našli extrémistický odkaz "Jude raus".

slovakia

left justify in out

Na rodinnom dome v ktorom sídlia kancelárie najväčšieho slovenského festivalu svietil dnes ráno veľký nápis „Jude raus“, čo bol obľúbený extrémistický pokrik s významom "Židia, preč".

 

Informoval o tom šéf Pohody Michal Kaščák, ktorý prípad nahlásil na polícií. Nakoľko Pohoda nemá nainštalovaný vlastný kamerový systém, bude náročné páchateľa dolapiť. Sídlo Bažant Pohody sa nachádza na námestí vo Svätom Jure. „Nahlasovali sme to ako vandalizmus, ďalšie motívy necháme na odborníkov. Ale sú asi zjavné.“

 

„Stalo sa to určite v noci, lebo včera tu bola kolegyňa do neskorého večera,“ povedal pre Denník N riaditeľ festivalu Michal Kaščák.

 

„Ráno, keď niekedy po ôsmej prišiel kolega, už to bolo nasprejované. Od rána je tu policajná hliadka, teraz sa čaká na ľudí, ktorí sa zaoberajú extrémizmom“, informoval Kaščák.

 

Šéf festivalu bol z tejto udalosti veľmi prekvapený, pretože toto obdobie považuje za pokojné, kedy zamestnanci komunikujú s kapelami a riešia line-up. S nepríjemnými reakciami sa stretáva až neskôr, keď zverejnia pripravované diskusie s konkrétnymi osobnosťami či už z politického alebo spoločenského spektra.

 

„Nepodceňujeme tento prejav, preto sme ho aj hneď začali s políciou riešiť a trvali na tom, aby prípad zaevidovala,“ hovorí Kaščák. „Vieme, aké veci viedli v tejto krajine k obrovským tragédiám.“

 

Festival Pohoda sa vyznačuje svojou rôznorodosťou, a chce si udržať svoj celospoločenský rozmer, okrem hudobného vyžitia ponúka priestor k rôznym diskusiám, na čo verejnosť často reaguje podráždene. Kaščák dostal od prezidenta Andreja Kisku začiatkom roka štátne vyznamenanie práve za organizovanie festivalu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies