Kaščáková: Musíme zvrátiť nepriaznivý trend, a to odchod mladých, šikovných ľudí

NETKY.SK • 18 Marec 2017, 14:25 • 2 min
Kaščáková: Musíme zvrátiť nepriaznivý trend, a to odchod mladých, šikovných ľudí

LEVOČA - Kandidátka na post predsedníčky Trenčianskeho samosprávneho kraja a poslankyňa NR SR za stranu Sloboda a Solidarita (SaS) Renáta Kaščáková chce, aby trenčiansky región fungoval koncepčne.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na Kongrese SaS v Levoči povedala pre agentúru SITA, v súčasnosti ide kraj akýmisi „samospádom“. „Treba nastaviť jasné pravidlá fungovania založené na spolupráci primátorov, starostov, zástupcov tretieho sektora a akademickej obce s VÚC. Chcem docieliť, aby sme zvrátili nepriaznivý trend, ktorý spočíva v odlive mladých, šikovných ľudí, ktorí nechcú žiť a pracovať doma. Aby sme spoločne našli riešenia, ako mladým ponúknuť perspektívu,“ povedala. Zároveň uviedla, že veľmi významnou oblasťou, ktorú treba v kraji zmeniť, je sociálna starostlivosť o seniorov. „Už dnes sa starí ľudia starajú o ešte starších,“ povedala s tým, že vidí priestor na zlepšenie situácie s domovmi seniorov a celkovou starostlivosťou o starých ľudí.

Podľa poslanca NR SR a kandidáta na post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu sú ľudia zo súčasnej politiky sklamaní. Uvedomuje si, že župu nesmú viesť populisti, a preto ide do volieb s plným nasadením. „Voľby budú prvým testom strany SaS od parlamentných volieb. Buď sa potvrdí, alebo spochybní sila SaS,“ povedal. Je pripravený viesť kraj k transparentnosti, otvorenosti a so zápalom pre veci verejné. „Uvedomujem si význam regiónu pre rozvoj celého Slovenska. Želám si, aby bratislavský región bol lepším miestom pre život,“ uviedol Droba.

Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja Martin Klus sa dnes na kongrese nezúčastnil. Ako dôvod hovorkyňa SaS Katarína Svrčeková uviedla jeho zahraničnú pracovnú cestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies